Sunday, September 9, 2007

Zandfretten (deel 2)

Deze morgen zijn we naar Ica-stad geweest, of wat ervan overblijft, overal ligt er samengeraapt puin op de weg, nog steeds de gevolgen van de aardbeving. De mensen moeten hier alles terug opbouwen en nu blijven de toeristen ook nog weg, het laagseizoen is hier veel te vroeg begonnen, wel goed voor ons budget want de prijzen liggen nu veel lager. De locale pechvogels van de maand waren de eigenaars van de spiegelwinkel, uitleg niet nodig denk ik... Vanmorgen hier de weeklijkse parade gezien waarbij ze met zijn allen een toerke rond het plaatselijke plein lopen met de vlag van Peru en Ica terwijl ze beide hymnes zingen, de plaatselijke fanfare, de schoenpoetsers en het leger vervolledigen het plaatje. Een eerste hoogtepunt van de trip...

Deze middag naast de nu reeds traditionele duik in het zwembad, ook een beetje actief geweest: we zijn gaan sandboarden, of toch iet wat er moest op lijken. We kregen een houten plankske met wat velcro (de bindingen, veel te groot voor onze minivoetjes en regular terwijl we beiden Goofy zijn) en een stuk kaars. Wij ons afvragen of we een kaarsje moesten gaan branden in de plaatselijke kerk voor onze veiligheid, maar nee het bleek de locale wax te zijn! Na de duin te zijn opgezwoegd (normaal doen ze dat hier in buggy´s, maar daar hebben we geen soles voor) hebben we eens geprobeerd te boarden... voeten continue uit de velcro, linkse voet die plots voor staat, kortom we waren professionals. hebben dan maar sleetje gespeeld. Veel leuker en een pak eenvoudiger. Wedstrijdjes omtersnelst. Het waxen bleek meer dan noodzakelijk want zonder kaars gleed da spel echt nie! Met kaars supersnel, waardoor remmen noodzakelijk was, gevolg: zandfretten!!! (Funny!)

Morgenvroeg nemen we de bus naar Nasca, waar t de bedoeling is da we de beroemde lijnen vanuit de lucht kunnen bewonderen.
Wordt vervolgd.
Groetjes uit de oase

No comments: