Thursday, September 6, 2007

Vertrokken!!!!

Gisteren na een dagje in de vlieger zitten ( 2u naar Madrid en 11u naar Lima (zonder film trouwens, ons teeveetje was kapot en gezeten in een slechte stoel)), s avonds gearriveerd in Lima . 17u30 locale tijd, in België wast op da moment al na middernacht (Ze komen hier 7 uur achter); We waren dus redelijk vermoeid bij aankomst aan ons 2 sterren hotel in de bronx van Lima (Breña). Onze taxi chauffeur bleef maar zeggen da toeristen toch beter in een ander deel van Lima logeren, maar we wouden (met een klein hartje weliswaar) van geen wijken weten. Gelukkig want t valt hier best mee voor 11 dollar per nacht (ontbijt inclusief). t Is wel behoorlijk koud op de kamer: hebben ons thermisch ondergoed al moeten boven halen!!! (verwarming was niet inclusief!!!)

Vandaag hebben we dan aan sight seeing gedaan. Eerst naar het centrum, waar we ons niet al te veilig voelden; maar we zijn nog niet gezakkenrold! Veel viel daar toch niet te beleven,dus dan gingen we met het locale, hippe vervoer (minibus met propper) voor 25 cent naar het toeristische gedeelte: Miraflores, aan de oceaan.

Morgen gaan we verder met het verkennen van Lima en zaterdagmorgen vertrekken we naar Ica, waar we de gevolgen van de aardbeving zullen zien. Ramptoerisme ten top!
Tot binnenkort!
Jan en Nele

No comments: