Sunday, September 30, 2007

Eilandhopping op Titicacameer

Gisteren en vandaag zijn we dus op excursie geweest op het Titicacameer. Gisterenmorgen eerst de Uros bezocht, eilanden gefabriceerd door de mens. Ze bestaan uit de wortels van het riet( die voor het drijvend vermogen zorgen) waarop de bewoners meters riet stapelen, redelijk indrukwekkend. Spijtig wel dat het ganse gebeuren nu afgestemd is op de toeristen, het is momenteel dan ook hun voornaamste bron van inkomen... Je voelt je daar echt een melkkoe waar zoveel mogelijk uitgeperst moet worden, wel jammer want da verpest het wel een beetje.
S Middags na een boottochtje van een uur of drie aangekomen op Amantani, waar we de nacht zouden doorbrengen bij een plaatselijke familie. Toen we er aankwamen was de ganse familie bezig een nieuwe woning te bouwen, omdat we daar toch maar zaten te niksen vond ik het maar normaal dat ik ook de handen een beetje uit de mouwen zou steken. Vol goeie moed beginnen te helpen, tot grote hilariteit van de locals. Na een tijdje kon een oud vrouwtje het niet meer aanzien en is ze me een beetje komen helpen, wat ik een half uurtje gepresteerd had deed ze daar even in 2 minuten... Het resultaat van mijn noeste arbeid was duizeligheid en zwart voor de ogen (snel over, maar arbeid op 3800m hoogte is niet zo een goed idee), mijn enige paar kleren bedolven onder stof en zand en de gebruikelijke blaren op de handen (moet nu eenmaal zachte handjes hebben voor de job). Later nog een bergje opgeklauterd om wat pre-incacultuur op te snuiven. S Avonds stond er dan een traditioneel dansfeest op het programma ter ere van de toeristen (dagelijkse kost voor de locals). Wij werden trouwens ook uitgedost in de plaatselijke kledij, redelijk hilarisch. Goed feestje met een mega dronken gids als gevolg.
Na een deugddoed schoonheidsslaapje en een lekker ontbijtje de boot op richting ons derde en laatste eiland (Taquille) van de excursie. Terug bergje opklimmen, beetje genieten van het uitzicht, locale specialiteit uit het meer nuttigen en terug naar Puno.

Morgen vertrekken we mooi verbrand en vol goesting naar Copacabana, Bolivie, waar we aan het 2de deel van ons avontuur zullen beginnen.

Alle fotos van Peru staan op de site.

N en J

No comments: