Wednesday, September 19, 2007

Naar Cusco

Gisterenavond zijn we rond 2030u vertrokken vanuit Arequipa richting Cusco met een nachtbus. Alles verliep vlotjes tot onze chauffeur de lengte van zijn bus niet goed kon inschatten en het nodig vond om eens van naderbij kennis te maken met een camion die in het midden van de weg in panne stond. Gevolg: file, iedereen wakker, 2 vensters gesneuveld (foto´s volgen nog!)en extreme koude. Chance da wij helemaal vanvoren zaten. 20 minuten later terug vertrokken. Wij dachten nog, we zitten hier vast voor enkele uren, tegen da de papieren ingevuld zijn, maar dat blijkt hier niet nodig.
In Cusco aangekomen dan de taxi genomen op zoek naar een slaapplaats. De tjolietaxichauffeur wist niks zijn in de stad en wilde ons dan nog teveel aanrekenen ook! Maar da was buiten Neleke Neirynck gerekend. Discussie dus om 6 uur in de morgen en de hele straat kwam er zich mee moeien. (Funny volgens Jan)
Nu moeten we ons aanpassen aan de hoogte, want ons Jantje heeft het moeilijk. Ijl in het hoofd en af en toe een bloedneusje zijn de symptomen. Gelukkig zijn de diarree-aanvallen gestopt! (tips van de dokters zijn welkom!)
Cusco en Machu Pichu bezoeken staan op het programma de volgende dagen.
Sluutjes, Jan en Nele

1 comment:

Bieke said...

Helaba!

Ik was gisteren efkes geschrokken toen ik in de Metro las dat er een meteoriet neergekomen was in Peru, in die Canyon die jullie doorgetrokken waren, en dat er vele mensen ziek geworden zijn van de gassen die uit die meteoriet vrij kwamen... Maar blijkbaar moest ik me helemaal geen zorgen maken, want jullie zijn daar al vertrokken :-)


Have fun!
vele groetjes
Bieke