Friday, September 21, 2007

Budget-reizen

Gisteren een uurtje of zes door de stad gezworven om alles eens te ontdekken, Cusco is echt een schitterende stad, ook voor mij nu ik geacclimatiseerd ben aan de hoogte. Tal van smalle steegjes waar je uren in kan verdwalen (al moet je dan echt je best doen, want de stad is niet zo groot) en vrij van smog, wat je hier van de andere steden niet kan zeggen.
Vandaag zijn we voor het eerst enkele inca-sites gaan bezoeken in de buurt van Cusco, tot 3750m, een uitdaging voor de hoogteziekte, maar geen gevolgen (oef). Nu reeds onder de indruk van de grootsheid en de bouwkunst van de inca's... Wat zal dat worden op Machu Picchu?

Morgen vertrekken we naar het nieuwe wereldwonder, omdat we het niet zien zitten om elk 73 dollar neer te tellen voor een treinreis van 4 uur (de maatschapij heeft een monopolie) hebben we een alternatieve route in elkaar gestoken, die iets meer tijd in beslag zal nemen... welgeteld 2 dagen.
We vertrekken met de bus naar Santa Maria (7 uur) dan een bus naar Santa Theresia ( 2uur) waar we zullen overnachten. Zondag nemen we de collectivo (hop on hop off busje) naar de electriciteitscentrale van waar het nog 3 uur stappen is naar agua calientes (het stadje aan de voet van Machu Pichu), hier zullen we opnieuw overnachten om dan maandag Machu Pichu te bezoeken: Dinsdag keren we dan terug naar Cuzco ( duurt maar 1dag).

Foto's waarschijnlijk vanaf woensdag online

groetjes, de budget travellers

1 comment:

kaat said...

hé daar reizigers,
De kine van de sleep heeft zijn werk gedaan: we zijn op zoek gegaan naar medici die je willen helpen met hoogteziekte ( er was enige overtuiging nodig om iemand bereid te vinden) De meesten vonden dat je jezelf gewoon voldoende tijd moet geven om te wennen. Twee fijne collega's ( fred VDS en dimitri) hadden ook wel enkele pharmaca tips: DIAMOX (acetazolamide) 's ochtends innemen.
Prednisolone ( bij ons gekend als medrol) 64mg/dag eveneens 's ochtends innemen. dafalgan tegen de hoofdpijn.
Wat uw darmen allemaal produceren in het hooggebergte heeft volgens bovengenoemden niets met de hoogte te maken. (enkel ijlheid, duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn). veel plezienr de komende dagen in de bussen.
Vandaag trouwt Catherine. We zullen je een verslag bezorgen in uwen mailbox zodat ge u niet te veel moet generen voor ons.
grtz