Wednesday, September 26, 2007

Machu Picchu

Maandagmorgen vroeg(4u45) uit de veren, want Neleke wilde bij de eersten op Machu Picchu staan. Snel een ontbijtje achter de kiezen gestoken en richting bus. Bleken daar al 100 tjoolders te staan die hetzelfde idee hadden, of wat had je gedacht... Op de vierde bus geraakt en tegen 6u boven op den berg. Had er al veel foto's van gezien, maar was toch nog onder den indruk van het schouwspel, echt fantastisch. Zijn dan eerst nog een uurtje beginnen klimmen om het geheel nog eens van hoog uit de lucht te kunnen bekijken, echt de moeite, je moet de foto's maar eens bekijken (Nele heeft er genoeg getrokken). Na een uurtje of 3 en een half rond te lopen op de eigenlijke site dan maar te voet terug naar benenden om nog een beetje slaap in te halen...

Zijn dan gaan kijken of we misschien toch niet beter de trein zouden terug nemen, met het avontuur van de heenreis in het achterhoofd (trouwens niemand die we tegengekomen zijn heeft die reis in beide richtingen gemaakt). Bleek dat de "goedkope" optie (34 dollar voor de trein en daarna nog een busreis van een uur of 2) reeds volgeboekt was en dat het goedkoopste alternatief ons 46 dollar per persoon ging kosten, de keuze werd dus voor ons gemaakt... we zouden nog eens schudden en beven.

Gisteren (dinsdag) nog maar eens vroeg (opnieuw 4u45) uit de veren (reizen is vermoeiend en niet bevorderlijk voor het humeur, mijn collega's kunnnen mijn ochtendlijke gemoedstoestand misschien even toelichten). Het begon goed, halweg onze wandeling kregen we een tropische bui op onze kop, gevolg broek doorweekt en der stonden nog enkele uurtjes buszitten op het programma, humeur naar Zenith. Maar, nadien enkel nog meevallers van formaat: rechtstreekse collectivo naar St Maria (ipv 2) en geen bus naar Cusco maar een taxi, met een fan van Michael Shumacher achter het stuur die het ritje in de helft van de heenreis geklaard heeft (4u ipv 8 uur en maar 2 euro pp duurder). Veilig was het waarschijnlijk niet, maar daar heb ik niet veel van gemerkt, want wegens plaatsgebrek in de taxi, zat ik in de koffer waar ik op mijn gemak een dutje gedaan heb. We waren dus vroeg terug in Cusco en dat zijn we gister gaan vieren in de Irisch Pub (ook te vinden in Peru, waar niet trouwens?), bleek er een West-Vlaming naast ons aan den toog te hangen. Niet verwonderlijk, want het stikt hier van de Vlamingen, we zijn der al ergens tussen de 50 en 100 tegen het lijf gelopen. De Peruvianen denken dat de Belgen conge hebben in september.

Vandaag rustdag en morgen duiken we nog eens de heilige vallei in om nog wat sites te gaan bekijken, overmorgen dan waarschijnlijk naar Puno.



De foto's van Cusco en Machu Picchu zijn gepost, zeker eens bekijken!



Tot de volgende,



Nele en Jan

2 comments:

joenie said...

Hehe, Jean in nen koefer, waar heb ik dat nog gehoord?
De leute daar nog!

Michael Ranson said...

Hallo,

Ik was dus die West-Vlaming aan die toog in den Irish Pub in Cusco.
Twas nog ne plezanten avond.

Ondertussen al terug in West Vlaanderen

Proficiat met jullie blog en nog veel plezier op jullie trip.

Met vriendelijke groeten,

Michael Ranson