Friday, September 28, 2007

Puno

Woensdag hielden we een verdiende rustdag, en ´s avonds zijn we naar het Teatro Municipal geweest om typisch Peruviaanse zang en dans te gaan bekijken. ´t Was wel in orde. (Foto´s volgen later.)
Donderdag dan naar Pisac geweest, op een uurtje rijden van Cusco. Daar is ook een Inca-ruïne te bewonderen. Er zijn nog massa´s andere Inca-ruïnes te bezichtigen in Peru, maar hebben het daarbij gehouden. Er kan toch niks tippen aan Machu Picchu. ´s Avonds dan een busticket naar Puno gaan kopen in de terminal. We dachten da we met een goede maatschappij zouden rijden (Cial, ondanks het accident van de verleden keer, waren we er wel content van). Bleek dan deze morgen da we bij een andere maatschappij gewupperd werden! Hadden al van andere Belgen gehoord da ze op die manier op een boemelbus terecht gekomen waren en 4 uur later dan voorzien toekwamen. Zag dat ook al gebeuren en ben eens goe mijn gedacht gaan zeggen aan de verantwoordelijke van Cial (in mijn beste Spaans), maar er kon natuurlijk niks meer veranderd worden (de bedriegers).
Ondanks een slecht begin (de chauffeur die kleurenblind bleek te zijn, aangezien hij stopte toen het groen was en begon te rijden bij rood, 2 keer stoppen voor laatkomers die door een taxi achter gebracht werden, de bus die gelijk aan 15 per uur naar boven tufte) zijn we toch nog redelijk op tijd in Puno gearriveerd (slechts 1u30 later dan voorzien).
Hebben deze avond dan een excursie geboekt voor 2 dagen. Morgen gaan we naar de Uros-eilanden en het eiland Amantani (blijven daar slapen bij een happy family), overmorgen naar Taquile. Waarschijnlijk vertrekken we dan maandag 1 oktober naar Copacabana, Bolivië.

De rest van onze verhalen volgt dan!
Groetjes, J&N

No comments: