Monday, September 17, 2007

Colca Canyon

Hallo
Hier zijn we dan weer. Vrijdag zijn we dus vertrokken voor onze 3-daagse trekking. We waren met een groepje van 6: 3 Ierse meisjes (Mora, Maria en Breed), wij 2 en de gids Roy (die zogezegd engels kon, maar t was toch gene vetten). Moesten eerst 5 uur op de bus zitten voor we konden beginnen wandelen. In Cabanaconde (waar de trekking begon) hebben we eerst nog geluncht en Jan heeft dan voor het eerst alpacavlees gegeten (alpaca is familie van de lama). t Is eens wat anders.
In de eerste dag moesten we gewoon 3 uur naar beneden wandelen. Klinkt eenvoudig, maar dat was het niet, aangezien het paadje vol met stenen lag en je behoorlijk geconcentreerd moest zijn kwestie van geen enkels om te slaan. En we stonden dan nog onder tijdsdruk aangezien we voor het donker bij onze slaapplaats moesten zijn (het is hier donker om 1830u).
We zijn zonder accidenten in San Juan geraakt, en daar heeft Roy dan voor ons gekookt. t Was heel lekker, maar Jan had gelijk geen eetlust: hij had last van de hoogte.
Vroeg in ons bed gekropen (veel konden we daar toch niet doen) en s morgens waren we weer klaar om te wandelen. Het was een leuke wandeling en we zijn gestopt in het lokale museum waar we het typische alcoholische drankje uitprobeerden: geen aanrader zou ik zo zeggen!
Tegen de middag waren we op onze eindbestemming: een OASE! Na al dat afzien hadden we een plons in het zwembad wel verdiend!!! Je zal het zien op de foto´s hoe mooi het daar wel was.
´s Avonds zaten we terug vroeg in ons bed. Om 1u45 (!!!) moesten we al opstaan om in het pikkedonker de berg terug op te klimmen naar Cabanaconde. Hadden dan ook allemaal een zaklamp nodig. We hadden wel t voordeel da ´t niet warm wad en dat maakte het toch iets minder lastig. Maar ons Jantje heeft het toch moeilijk gehad. Hij kreeg weer last van hoogteziekte en heeft zich 2 keer moeten terugtrekken om een sanitaire stop te maken en veel plaats was er niet langs het paadje( get the picture?gelukkig was het donker). Enige cocasnoepjes en een coca theetje later ging het een pak beter en na 4 en een half uur klimmen waren we moe maar voldaan in Cabanaconde. Daar terug de bus op richting Arequipa. Leuke uitstap!
Gisteravond dan nog een stapje gezet met de Ierse dames, de cliche s bleken waarheid te zijn, die vrouwen drinken een aardig pintje... Zeer plezante avond afgesloten (rond half vier) in de plaatselijke "discotheek" waar de dames wel in de smaak vielen bij de plaaselijke bevolking...

Vandaag en morgen zijn rustdagen en morgenavond vertrekken we dan met de nachtbus richting Cuzco, dat wordt weer veel cocathee drinken want Cusco ligt op 3400m.

tot de volgende
N en J

1 comment:

trouch said...

ja, Jantje t'is ne keer wat anders dan andere mensen zat te voeren hé...;0!Hier alles ok behalve dat we met Sp. Wortegem een lesje voetbal voorgeschoteld gekregen hebben,(1-5)op ons doos...(Wimke was al het 5-0 liedje een nieuw leven aan het inblazen)maar wel al 6 punten van de 9 gepakt...dus valt hier nog goed mee! De leute ginder en tot in den draai! vele groetekes trouch