Sunday, June 1, 2008

Angkor Wat en Batambang

yow

Angkor Wat was super! Prachtig tempelcomplex, der is daar meer te zien dan angkor wat alleen: oa Angkor Tom en de "jungle-tempel" (der is een tempel die ze niet van onder de jungle gehaald hebben en dat is zeker de moeite, cfr foto's).
We hebben dan besloten om een dagje langer in SR te blijven omdat we het daar wel leuk vonden. Die laatste dag zijn we nog met de fiets op zoek gegaan naar het landmijnmuseum, natuurlijk niet gevonden, hebben ons dan maar in de plaats in de Butterflygarden geposteerd met een frisse pint (cultureel ook zeer verrijkend!).

Zijn sinds gisteren in Batambang, de 2de grootste stad van Cambodja. Hebben ons hier vandaag laten rondrijden over onverharde, bumpy roads op ne scooter, zodat we weer wat meer van Cambodja gezien hebben: een glimpje van de minder fraaie kant van de Khmer rouge: een killing cave (hier werden de minder enthousiaste aanhangers van de filosofie naar de volgende wereld geholpen), meer tempels (natuurlijk boven op nen berg, lastig klimmen in deze hitte), de Bamboo-train (DE toeristen attractie van Batambang), en het prachtige platteland met zijn super sympathieke bevolking. Zeer de moeite!

Morgen vertrekken we naar de hoofstad: Phnom Penh.

greetz

1 comment:

isa said...

haha nele
dat mijnenmuseum is inderdaad verplaatst!! we hadden deze zomer hetzelfde accidentje. (sorry, vergeten vermelden) maar je hebt niet veel gemist hoor ..