Tuesday, June 10, 2008

Naar Vietnam

Hello,

Ondertussen zitten we dus in Vietnam en zijn we in de regen terechtgekomen... Boe! Zeker omdat we nu in een kustdorpje (Mui Ne) zitten met een prachtig strand (en duinen) en leuke golfies in de zee. Wegens de (verwachte, wegens regenseizoen) regen gaan we straks al verder naar Dalat (bergdorpje).
Saigon was een grote, drukke stad met immens veel scooters. Altijd een avontuur bij het oversteken van de straat. De algemeen geldende verkeersregel is hier: blijven rijden en slalom je weg tussen de anderen, ook op een druk kruispunt... de luidsten toeter heeft meest voorrang!
We verbleven in de backpacker buurt (Pham Ngu Lao) en t was daar aangenaam vertoeven, met veel bars, resto's en terrasjes... zeker als je weet dat je hier bier kunt scoren voor 10 cent (da zijn 10 pinten voor nen EURO!!!!) per glas.
De 2de dag (maandag) hebben we een uitstapje gemaakt naar de Mekong Delta. T was in orde! Een greep uit de activiteiten: spelen met de huisslang: Python van 20 kg, varen op de minikanaaltjes met roeibootje omringd door palmies, honing proeven, fruit proeven, banaanwijn proeven, cocossnoepjes zien maken en...proeven, terrasjes doen,...
Er wordt hier dus veel gegeten en gedronken, wat moe ne mens doen in de regen? Gelukkig is alles hier spotgoedkoop. Ook het vervoer, we hebben een tijdje getwijfeld om een open bus ticket (hop on hop off toestand gelijk in Australie) te nemen van Saigon naar Hanoi, omdat da extreem goedkoop is (20 euro voor 1700 km). Nadeel: je bent gebonden aan 1 maatschapij. Der dus voor gekozen om losse tickets te kopen, dan hebben we iets meer speling met de uren en de meerprijs was (zal zijn) slechts 10 dollar. Batje!

Tot de volgende
Jeanke

No comments: