Friday, June 13, 2008

Dalat en Nha Trang

Hallo

Woensdagnamiddag namen we de bus richting Dalat, in de bergen, en 4uur later waren we daar. Veel hebben we niet meer uitgestoken. Ne keer rond gewandeld op t marktje, vegetarisch gaan eten (ja, ze hebben hier in Vietnam ongelofelijk veel vleesvervangers) en tv gekeken. Mogen niet klagen: bijna alle hotels hebben hier kabeltv en een dubbel kost tussen de 6 en 10$! Hadden ook warm water en da was heel aangenaam want t was niet te warm in Dalat. Heb mijne winterpyjama nog eens mogen boven halen.
Donderdag hebben we dan een dagtripje gedaan, op de scooter met gids. Heel leuk, minpuntje was wel da t regende. Maar met ne grote plastiek zak over ons te trekken, was da probleem ook opgelost. t Is echt heel mooi in Dalat. Hebben de verschillende bloemen- en groentenserres gaan bekijken, koffieplantages, een zijdefabriek (met zijderupsen) en we zijn naar de elephant waterfall geweest en hebben daar ne tempel gezien met ne gigantische happy buddha. Heel leuk.
Deze morgen zaten we al opnieuw op de bus, terug richting de zee, naar Nha Trang. En hier is t goe weer!!! Woehoe! Ons ingecheckt in een hotelletje en ons direct aan t strand gaan leggen. Toen het al wat afgekoeld was (rond 18u maar t was nog altijd 31 graden) hebben we onze loopschoenen nog eens bovengehaald en zijn een halfuurtje langs t strand gaan joggen. En we waren niet zo pompaf als verleden keer!
Morgen gaan we duiken, de dag erna gaan we waarschijnlijk op boottrip en s avond nemen we dan de nachtbus naar Hoi An. Hopelijk blijft het zonnig!

Vele groetjes, Nele

No comments: