Sunday, March 2, 2008

Dunedin, Christchurch en Melbourne

Hallo,
Hier zijn we nog eens, en wel direct vanuit Melbourne, waar we zaterdagmorgen toegekomen zijn. We logeren bij een ex-collega (Petra) van mij die een aussie (NIck) opgescharreld heeft toen ze hier op reis was. Ze wonen een uurtje buiten Melbourne te midden van de natuur, we zijn dus weer met ons gat in de boter gevallen... Zaterdag eerst een rondleiding gekregen in de stad en dan gaan uitrusten in hun paradijsje. Gisteren gaan wandelen in een van de vele parken hier. T was gelijk da we op een wildlife tour zaten, tal van kleurrijke vogels en zelfs ne wombat tegengekomen.

In NZ zijn we vorige week dus 4 dagen in Dunedin gebleven en 3 nachten in Christchurch. Dunedin was een aangename stad waar we vooral niet veel uitgestoken hebben, lees: uitgaan (alle meisjes doen hier blijkbaar galakleedjes aan om op cafe te gaan, Neleke was gelijk nie op haar gemak in haar trekkersbroek), terraskes doen, films kijken, in het park rondhangen, uitslapen... Onze toeristische activiteiten beperkten zich tot een bezoek aan de chocolade fabriek (promotietour voor slechte chocolade:niet de moeite) en de brouwerij (met gratis proefsessie achteraf: zeer zeker de moeite). Onze kamergenootjes waren wel weer een beetje speciaalkes: een koppel die altijd in hun bed zat en daar ook alle activiteiten deed die je je maar kan inbeelden: eten, lezen, t eerste waar je aan dacht, ...
In Christchurch de auto afgeleverd, terraskes gedaan, winterkleren naar huis opgestuurd (je mag binnen 4 weken een pakketje verwachten: mammie),... Weerom vooral uitrusten.

Vandaag belachelijk vroeg opgestaan om naar t stad te komen om ons transport hier in Australie te regelen: we gaan waarschijnlijk een ticket kopen bij een busorganisatie die je van Melbourne naar Cairns brengt met zoveel stops als je maar wil. Ergens deze week vertrekken we dan naar Sydney.

Jeanke

No comments: