Sunday, March 30, 2008

Cairns

Hi!
Sjonge, wat hebben we t goed gesteld met t snorkelen! t Was prachtig weer en t water was kristalhelder. We vaarden met de boot Calypso naar the outher reef, waar we in totaal 2uur en een half gesnorkeld hebben. Het rif en koraal was nog mooier en we hebben echt duizenden vissen gezien, megagrote scholen in alle kleuren. Ook 6 Nemo's gezien en een shark! Gelukkig was die laatste niet groter dan wij, dus hebben wij hem achtervolgd in plaats van omgekeerd! Deze keer moesten we geen stingersuit dragen, met als gevolg da mijn billekes en onderrug verbrand zijn. t Was zo te peinzen! Hadden ons pertanks goe ingesmeerd, maar gene moyen. t Is wel de eerste keer dak verbrand ben hier in Australie. Smeren ons dan ook altijd goe in met factor 30, echt wel nodig hier in dit huidkanker-continent.
In Cairns een goe hostel gevonden, het heet dan ook Travellers Oasis. Een dagje gerelaxt aan het zwembad, gisteren naar Cape Tribulation geweest, en ondertussen ook wa beestjes gaan bekijken. Hele leuke en mooie vogels gezien, kroks en een soort van struisvolgel, typisch voor Australie: de cassowary (zul je wel nog zien op de fotos). Ook een boottochtje gemaakt op de Daintree river, waar we nog enkele kroks gezien hebben, maar we vonden t boottochtje in Brazilie, Pantanal dan toch wel leuker!
t Had niet veel gescheeld of we konden de trip op onze buik schrijven. Er was blijkbaar iets verkeerd gelopen met de boeking en we konden niet mee! Maar de receptioniste heeft dan naar een andere compagnie gebeld en gelukkig konden we bij die wel mee, maar moesten wel meer betalen! Nu ja, t is toch beter afgelopen dan met t kayakken in Milford Sound, waar we op ons kin konden kloppen.

Vandaag lummelen we wat rond, met da we vanavond vliegen naar Darwin. Zijn deze morgen weer gaan lopen. Ja, doen da wel goe, 4 keer in de week! Maar t kan zeker geen kwaad, hebben nog eens een weegschaal gevonden, en we waren absoluut niet content met wat we zagen! Niet slecht dus da we naar Azie gaan, waar we vermoeden en hopen da we wa kilo's zullen verliezen!
Morgen hebben we een excursie gepland in de buurt van Darwin: we gaan naar Litchfield National Park. Hopelijk valt t weer wa mee en is t de moeite. En overmorgen komen we dan toe in Bali! Spannend!
Tot de volgende!

No comments: