Tuesday, April 1, 2008

Darwin en Litchfield

hello,

Eergisteren toegekomen in het superhete en vochtige (ondanks bijna einde regenseizoen) Darwin. Na onze eerste avondwandeling hadden we het al begrepen, hier valt absoluut niks te beleven. Gelukkig hadden we gisteren een prachtige excursie naar Litchfield park! Voor we in het park toekwamen nog gestopt om naar de fabulous jumping crockodiles te kijken op de adelaide river. Ze varen dan met een bootje op de rivier en voederen de crocs. Voederen is een groot woord, ze bengelen wat vlees een metertje boven het water zodat de crocs moeten springen: cool om te zien! Daar ook nog even met de slangen mogen spelen, zie foto's.
In het park eerst wat termietenheuvels gaan bekijken, echt ongelofelijk hoe groot die zijn, again, zie foto's. En dan wast tijd om te chillen. Litchfield is vooral bekend om zn watervallen, en we zijn op 2 verschillende plaatsen gaan zwemmen naast de watervallen, echt zalig! Hadden dan ook chance met t weer, t was echt een prachtige dag.

s Avonds konden we in een bar gratis gaan eten en t was dan nog onze ideale laatste-avond-in-Australie-maaltijd: frietjes met vlees (vegetarische burger voor mij) en sla! t Was niet te geloven maar een kan bier (1140ml) kostte slechts 7$ oftewel 4euro! Eindelijk konden we eens goedkoop bier drinken en onze laatste avond vieren. En dat hebben we dan ook gedaan. Er waren allerlei spelletjes, waar wij aan meededen en natuurlijk wonnen en bijgevolg gratis bier scoorden! Ik (Nele) moest meedoen aan een danswedstrijd (nee t was niet vrijwillig, ze hadden tombolabonnentjes uitgedeeld en de winnende nummers moesten dus dansen) en had het geluk (hm) om op hadrcore techno te moeten dansen! Heel alleen terwijl dat de hele bar zat te kijken... En ik haat techno. Maar heb t blijkbaar niet slecht gedaan want werd 2e en kon natuurlijk niet tippen aan een mannelijke stripper stijl 'you can leave your hat on'. Vond t niet erg want hij won een trip naar Ayers Rock (konden we toch niet naar toe aangezien we vandaag naar Indonesie vliegen) en ik won bier!
Jan heeft dan nog met 3 Duitse meisjes de uitbeeldwedstrijd gewonnen zodat er nog meer gratis bier vloeide. Voor de wedstrijd 'langste kledinglijn maken' hebben wel de handdoek in de ring moeten werpen want we waren met 3 meisjes en konden dus zo goed als niks uittrekken, in tegenstelling tot de jongens die daar in hun boxershort stonden. Maar wederom kregen we gratis bier, voor de moeite! Niet te geloven. Na de spelletjes is iedereen dan op de tafels gaan dansen en daar waren we ook nog enkele uurtjes zoet mee. Ja, ons Jantje was in form! Heb hem nog niet veel zo zien shaken!

Straks naar Bali. Spannend

toedeloe

No comments: