Friday, April 4, 2008

Indonesie, Bali

Hallo
Woensdagavond goed toegekomen in Bali. Werden met een taxi door de drukke straten van Kuta naar ons hotel gebracht en t was wel wat aanpassen: zo druk! Overal scooterkes, winkeltjes, mensen. Maar ons hotel was wel in orde. Hadden da via internet geboekt, en t was redelijk duur naar Indonesische normen (15 euro voor een dubbel) maar t was dan ook superchique. Zijn da niet gewend! Vandaag dan wel verhuisd naar iets goedkopers, maar de dubbel heeft nog altijd airco, gratis ontbijt en er is een pool, dus we kunnen niet klagen.

Gisteren toen we op t strand lagen onmiddellijk de plaatselijke economie gestimuleerd. Er komen altijd vrouwen langs om manicures, pedicures en massages te geven, en voor nog geen 10 euro heb ik da allemaal gekregen! Bijgevolg heb ik nu de schattigste voetjes ooit: heb zelfs bloemetjes op mn nagels: wat een unicum! Hadden eigenlijk nog meer kunnen afdingen maar we zijn daar echt slecht in. Als iets belachelijk weinig geld kost, dan kun je toch niet nog minder vragen?

Vandaag wilden we dan voor de eerste keer in ons leven surfen. Les genomen en we deden da niet slecht! Jan was een natuurtalent (hij heeft 5 minuten les gekregen en mocht dan op zn eentje proberen) en ik vond mezelf ook geweldig, maar mn leraar toch niet. Blijkbaar ben ik zodanig slecht in met de armen peddelen dat hij me altijd moest duwen! Maar ik heb toch massas keren kunnen rechtstaan dus we zijn alle2 gelukkig.

Het is hier echt superwarm, airco is echt een must, maar momenteel zitten we nog in t regenseizoen, en voor de moment is t dus aan t gieten.
Supermarkten hebben ze hier niet, enkel kleine winkeltjes. Bijgevolg moeten we 3 keer per dag gaan eten! Maar da is supergoedkoop. Met ons budget van 25euro per persoon per dag zullen we hier zonder probleem toekomen.
Ons enigste probleem voor de moment is da we hier 32 dagen zullen zijn terwijl we maar een visum hebben voor 30 dagen. Willen onze vlucht verzetten, maar Iberia is ons were serieus aan het boycotten en waarschijnlijk zullen we de 20$ per dag p.p. boete moeten betalen. Saai, maar veel kunnen we der niet aan doen.

De eerste dagen waren we hier wat onwennig, maar ondertussen zijn we al geacclimatiseerd en we zijn vooral superenthousiast da alles hier spotgoedkoop is! We zijn wel nieuwsgierig naar de natuur van Indonesie, want meer dan superdruk verkeer, winkeltjes, restaurants en het strand hebben we nog niet gezien.

We houden jullie op de hoogte!
Vele groetjes, Nele

No comments: