Tuesday, April 15, 2008

Ubud, Gili Air, Amed en Lovina

Hallo
Hier zijn we nog eens. t Is een tijdje geleden maar dat komt door de supertrage internetverbindingen hier. Hier volgt het verslag van de voorbije week.

* Ubud:
Tof stadje, waar we massas aapjes gezien hebben in het Monkey Forest. De dag nadien op excursie geweest en verschillende tempels gaan bezoeken, evenals prachtige natuur (moeilijk te geloven na Kuta) gezien, zoals de Batur vulkaan met meer en de rijstvelden met palmies en bergen op de achtergrond.

* Gili Air (eilandje voor Lombok):
Supercool! Geen auto of scooter te zien! Enkel paard met kar of fiets op de zandweggetjes. Chillen dus. Hier ook onze 4-daagse duikcursus afgewerkt. Dit bracht wel enkele avondjes blokken met zich mee, lastig op zo n tropisch eiland! Dit werd echter ruimschoots gecompenseerd door de praktijk: prachtige onderwaterwereld! Ook genoten van het goeie weer (geen regen meer gezien sinds Ubud), verse vruchtendrankjes, lekker eten, cocktails drinken tijdens de zonsondergang... Een echte aanrader, Gili Air!

* Amed:
Speciaal naar Amed geweest om te duiken (jaja, we zijn al echte freaks). In het naburige dorp ligt een Amerikaans scheepswrak vlak bij de kust, en hebben daar 2 keer gedoken, echt prachtig wat we daar allemaal gezien hebben! Het spectaculairste was een gemene barracuda in het wrak, op 1 meter van ons!
Zaten in een mooi hotelletje en vlak voor de deur lag de zee, met een prachtig koraalrif! Konden we lezen in de ligzetel en gaan snorkelen lekker afwisselen. Niet mis!
Zijn gisteren ook nog met prive-vervoer naar de Moedertempel van Bali geweest, de Besakih, die aan de voet van de vulkaan Agung ligt. Jammer genoeg zat de berg wel in de wolken.

* Lovina:
Net aangekomen. Morgen vertrekken we naar het westen, waar we eerst op het eiland Menjangan zullen snorkelen en daarna doorreizen naar Java.

Trouwens, de 30e april vliegen we al naar Hong Kong. Iberia kon/wilde onze data niet verzetten, maar Joker heeft dit wel gedaan! Kunnen we dus voor ons visum verloopt het land verlaten.

Tot de volgende!
Jullie 2 levensgenieters

No comments: