Thursday, March 6, 2008

Sydney

Hello!

Na 4 dagen Melbourne, vertrokken we dinsdagavond met een hop-on-hop-off-bus van Premier naar Sydney. Een kleine 200euro heeft onze buspas gekost voor de hele East Coast, dus da valt heel goe mee.
Gisterenmiddag toegekomen in Sydney, en we logeren in een backpackers in Kings Cross. Das een buurt waar veel te beleven valt, maar waar ook hoertjes en junkies te vinden zijn... Leuk om mensen te kijken in ieder geval!
We hadden chance gisterenavond. Konden in ons hostel op t dakterras voor ongeveer 1,5euro barbequen! En voor mij waren er zelfs vegetarische hamburgers! Ideaal.
Vandaag hebben we een stadswandeling gemaakt, en we zijn natuurlijk de werelbekende Harbour Bridge en het prachtige Operahouse van dicht gaan bekijken. We hebben er een kroegentocht van gemaakt, want we hadden van het hostel biervouchers gekregen, waarmee we in 15 verschillende cafes gratis bier konden gaan drinken! Hebben wel nog niet alle cafes gedaan. Morgen gaan we naar Bondi Beach, en daar kunnen we terwijl we langs de verschillende stranden wandelen ook hier en daar stoppen voor een gratis frisse pint. Als dat niet mooi is! Trouwens, t weer is hier echt prachtig, wat ze hier noemen 'a beautiful day'!
Zaterdag gaan we waarschijnlijk naar de zoo en naar Manly Beach en s avonds nemen we dan de nachtbus naar Byron Bay. Ja, we kunnen hier niet al te lang op ons leeg gat zitten, aangezien we tegen de 31e in Cairns moeten zijn.

Enkele weetjes over NZ en Aussie:
* In NZ hebben we een kleine 4000km gereden met onze Sunny, en hier in Oz zullen we er in totaal ook ongeveer zoveel afgelegd hebben met de bus.
* Er wordt massaal gesport en dan vooral in open lucht. Toen wij aan het lopen waren in het park, wemelde het van de joggers, kickboxers, turners, voetballers, rugbyspelers,... Chapeau!
* Bier is veel te duur. In de winkel kost het 75cent voor een pintje! We zouden beter wijn beginnen drinken want da is veel goedkoper. Er zijn ook overal liquorbans en je moet 18 zijn voor je je eerste keer alcohol drinkt. Ook hier moeten we af en toe ons paspoort tonen...
* Ook al is drugs hier illegaal, kruidgeuren zijn nooit veraf...
* De Aussies hebben een eigen taaltje. Sunnies, sickie, Sheila,... Een woordenboek kan handig zijn.

Zo, dat was het dan alweer, lieve kijkbuiskinderen,
tot de volgende keer maar weer!
Nele
die hier Nile, Lele, Nely,... genoemd wordt,
terwijl Jan als Young wordt geschreven

No comments: