Sunday, March 30, 2008

Cairns

Hi!
Sjonge, wat hebben we t goed gesteld met t snorkelen! t Was prachtig weer en t water was kristalhelder. We vaarden met de boot Calypso naar the outher reef, waar we in totaal 2uur en een half gesnorkeld hebben. Het rif en koraal was nog mooier en we hebben echt duizenden vissen gezien, megagrote scholen in alle kleuren. Ook 6 Nemo's gezien en een shark! Gelukkig was die laatste niet groter dan wij, dus hebben wij hem achtervolgd in plaats van omgekeerd! Deze keer moesten we geen stingersuit dragen, met als gevolg da mijn billekes en onderrug verbrand zijn. t Was zo te peinzen! Hadden ons pertanks goe ingesmeerd, maar gene moyen. t Is wel de eerste keer dak verbrand ben hier in Australie. Smeren ons dan ook altijd goe in met factor 30, echt wel nodig hier in dit huidkanker-continent.
In Cairns een goe hostel gevonden, het heet dan ook Travellers Oasis. Een dagje gerelaxt aan het zwembad, gisteren naar Cape Tribulation geweest, en ondertussen ook wa beestjes gaan bekijken. Hele leuke en mooie vogels gezien, kroks en een soort van struisvolgel, typisch voor Australie: de cassowary (zul je wel nog zien op de fotos). Ook een boottochtje gemaakt op de Daintree river, waar we nog enkele kroks gezien hebben, maar we vonden t boottochtje in Brazilie, Pantanal dan toch wel leuker!
t Had niet veel gescheeld of we konden de trip op onze buik schrijven. Er was blijkbaar iets verkeerd gelopen met de boeking en we konden niet mee! Maar de receptioniste heeft dan naar een andere compagnie gebeld en gelukkig konden we bij die wel mee, maar moesten wel meer betalen! Nu ja, t is toch beter afgelopen dan met t kayakken in Milford Sound, waar we op ons kin konden kloppen.

Vandaag lummelen we wat rond, met da we vanavond vliegen naar Darwin. Zijn deze morgen weer gaan lopen. Ja, doen da wel goe, 4 keer in de week! Maar t kan zeker geen kwaad, hebben nog eens een weegschaal gevonden, en we waren absoluut niet content met wat we zagen! Niet slecht dus da we naar Azie gaan, waar we vermoeden en hopen da we wa kilo's zullen verliezen!
Morgen hebben we een excursie gepland in de buurt van Darwin: we gaan naar Litchfield National Park. Hopelijk valt t weer wa mee en is t de moeite. En overmorgen komen we dan toe in Bali! Spannend!
Tot de volgende!

Wednesday, March 26, 2008

Whitsundays

Yeep

We zijn terug van ons zeiltochtje en ondanks de minder positieve verhalen van andere backpackers (geen plaats op de boot, slecht weer, ambetante mensen,...) hebben wij ons super geamuseerd!
Ons "zeilschip" (de Prima, whats in a name?) was 14m lang en we waren met 11 toeristen en 2 crewmembers. Ne kapitein(Adam) en nen deckmate (andy), diene laatsten was een beetje het manusje van alles, aan de juiste touwtjes trekken, eten klaar maken, zorgen voor entertainment en maken da we nie verzuipen tijdens het snorkelen... In totaal hebben we drie keer gesnorkeld in de grootsten aquarium op de wereld: het great barrier reef! En het moet gezegd, ondanks mindere omstandigheden (veel stroming door de volle maan, veel regen en wind in de voorbije maand) en daardoor mindere zichtbaarheid was het adembenemend. Je bent omringd door massa's vissen in alle kleuren en formaten en het rif en koraal zijn "wauw". We moesten enkel een beetje opletten voor een of ander kwalletje dat blijkbaar dodelijk is, daarom zul je ons op de foto's in van die sexy pakjes zien (stingersuits).
Op zondagmorgen (pasen) zijn we dan als extraatje ook nog gestopt op Whithaven beach, alweer een top-10 strand in de wereld. Toen we daar in de golven aan het spelen waren, zijn we dan ook nog eens bijna over een baby-Haai gesukkeld: super cool!
Verder stond er vooral relaxen op het dek op het programma, daar alles voor ons gedaan werd... niet slecht , het leven als backpacker!

Gisteren aangekomen in Missionbeach, waar we vandaag een rustdag(relaxen aan het zwembad bij 30 graden) ingebouwd hebben na al dat zware werk op den boot...
Morgen gaan we nog eens snorkelen in het great barrier reef en vijdag vertrekken we dan naar Cairns. Australie begint dus op zn einde te lopen...

Groetjes
Jeanke

Wednesday, March 19, 2008

Fraser Island

Hallo!
We zijn sinds deze namiddag terug van onze 3-daagse excursie en we hebben t heel goed gesteld. De dag voor we vertrokken kregen we wat uitleg en moesten we eten gaan kopen met een budget van 20$ de man. Wat hebben we daar getjoold in de winkel! Niet gemakkelijk, eten kopen voor 17 man. We hebben zeker 20 minuten aan de kassa gestaan en dingen teruggegeven, omda we over ons budget zaten!
De volgende dag vertrokken we dan met 2 jeeps, 1 van 11 man en 1 van 6, bestaande uit: 7 Zweden, 5 Canadezen, 3 Duitsers en wij 2. En die luidruchtige Zweden van de vorige nacht waren er natuurlijk ook bij! Wat een chance... Maar uiteindelijk vielen ze wel nog mee.
De eerste dag naar Lake Mc Kenzie geweest, waar 1 van de prachtigste stranden ter wereld te vinden is. Hebben daar wa geploeterd in t water en wa met een balleke gespeeld. En dan reden we verder (Jan was trouwens chauffeur) naar de andere kant van het eiland, waar we onze kampeerplaats zochten. We zochten achter een camping, maar blijkbaar moesten we gewoon in de duinen kamperen! Nul faciliteiten!
Onze tentjes opgezet en beginnen koken: spaghetti met kieken. De spaghetti was aangebrand, maar voor de rest viel t eten wel mee.
En daarna stond er enkel nog drinken en kletsen op t programma. Hebben wa toffe spelletjes gespeeld en een illegaal kampvuurtje gestookt, dus t was heel gezellig. Jan heeft zich wel nog aan het hout verbrand, dus die loopt nu met 3 blaren op zn vingers... Af en toe kregen we bezoek van een dingo, da is een wilde hond die hoopt eten te scoren bij de toeristen.
Lekker geslapen en s morgens vroeg om 7 uur was t tijd om op te staan en te ontbijten. Verder gereden op t strand (Yep, er is geen asfalt op t eiland, alleen zandweggetjes, vandaar de 4x4s. Af en toe was t wa bumpy, wel nog cool, Jan amuseerde zich wel achter t stuur!) richtig Lake Wabby. Da was een heel schoon meer waar we heel cool van de rand in t meer konden springen.
En dan op naar Indian Head, waar we met 4 van de 17 een halfuurtje gewandeld hebben naar de champagne pools. De rest was veel te moe of had een te grote kater om zo ver te wandelen... t Was wel cool in de champagne pools. Da waren natuurlijke bassins, waar er elke keer zeewater kwam in stromen. t Water was cristalclear, dus je kon de vissen zien zwemmen.
En dan was t alweer tijd om onze slaapplaats te zoeken, deze keer kampeerden we op een echte camping. s Avonds stond er bbq op t programma, en t heeft echt gesmaakt. Al t bier was al bijna op, dus moest iedereen de goedkoopste alcohol beginnen drinken: goone, een Australische wijn die iedereen niet te zuipen vindt, maar toch drinkt voor de goedkoop. Ik vond t eigenlijk wel niet slecht. Ons opnieuw rond een kampvuur gezet, waar we wachtten op een optreden van aboriginals, maar die hielden t na 1 minuutje voor bekeken. Na 1 dans waren we aan het applaudiseren en sommigen aan het fluiten en da fluiten vonden ze blijkbaar niet ok, dus zijn ze maar vertrokken... Very strange!
Maar we trokken t ons niet aan en hebben de avond were gevuld met drinken, babbelen en lachen. Tegen middernacht zijn we in ons bedje gekropen. Deze keer moesten we onze tentjes niet opzetten, we sliepen allemaal samen in een grote hut op veldbedjes. Onze snurker was were van de partij, maar heb gewoon eventjes zn knie aangeraakt en t was gedaan! Chance!
Vandaag was iedereen weer redelijk versleten en zijn we gewoon teruggeweest naar Lake Mc Kenzie om nog wat te chillen op t strand. Hadden wel pech met t weer: de 3 dagen heeft het eigenlijk veel geregend, maar t was telkens maar voor 5 minuutjes. Gelukkig. Hebben dus af en toe moeten schuilen in onze jeeps. Maar de zon kwam telkens were piepen.

Binnen 3 uren nemen we de nachtbus naar Airlie Beach, waar we zaterdag en zondag zullen zeilen naar de Whitsunday Islands. Hopelijk zien we dan enkel zon.
De fotos van deze fantastische excursie zullen we zo snel mogelijk op internet zetten.
Nu gaan we all-you-can-eat Mexicaans gaan eten!
Smakelijk en tot de volgende!
Groetjes, Nele

Saturday, March 15, 2008

Byron Bay, Gold Coast, Sunshine Coast en Fraser Coast

Hello!

Hier zijn we nog eens. Hebben ondertussen alweer t een en t ander gezien. Na Sydney hebben we 3 dagen in Byron Bay gekampeerd. t Was trouwens de laatste keer da we ons tentje gebruikt hebben. Ze ligt nu te wachten op een nieuwe eigenaar.
In Byron Bay hebben we gewoon wa gerelaxt en op t strand gelegen. Hebben ook een dag bezig geweest met excursies te boeken, t was gelijk da we aan het werken waren. De laatste dag zijn we daar nog 2 meisjes tegengekomen die we in Rio hebben leren kennen. Wat een toeval! Zijn die avond dan nog maar eens goe uitgeweest met als gevolg da we de volgende dag alle2 met een kater op de bus zaten!
Gelukkig was t maar 2 uurtjes rijden naar Surfers Paradise (waar de surfers trouwens geen fantastische golven kunnen pakken, dan gaan ze beter naar Byron), en daar hebben we dan vooral aan het zwembad gelegen, kwestie van wat uit te rusten. En s avonds was t dan tijd om eens rond te wandelen in t stadje en een terraske (zonder alcohol) te doen.
De volgende dag moesten we alweer onze rugzak maken en namen we de bus naar Noosa. Daar heeft Jan nog eens zn hengel van onder t stof gehaald en ongelofelijk maar hij heeft zn eerste vissen gevangen in Oceanie! Applaus! (In NZ werd er rien de knotskes gevangen.) In Noosa ook eens in het nationaal park gewandeld, de coastal walk en t was echt mooi. Wel geen sleepy koalas gezien. Noosa is wel een tof stadje.
Gisteren waren we dan in Rainbow Beach, waar we weer vooral aan het zwembad gelegen hebben. Maar s morgens waren we wel al 45 minuten gaan lopen. En in de namiddag hebben we nog een wandelingetje gemaakt naar Carlo Sandblow, een hoge duin (trok op een gletsjer) waar je een schoon zicht hebt op t dorpje en de zee.
Gisterenavond zijn we toegekomen in Hervey Bay, vanwaar we morgen vertrekken voor een 3-daagse-jeep-safari op Frasereiland. We zullen met 10 in een jeep zitten, en wa rondtoeren en schone natuur zien. Hopelijk valt t weer wa mee, want af en toe durft het hier wel regenen. (Awoe)
Hebben weer een fantastische nacht achter de rug. We kregen 2 nachten gratis accomodatie, omda we die excursies geboekt hadden, maar we moesten wel in een dorm van 10 personen slapen! Jantje lag juist onder de airco (koud en maakt lawaai) en 4 Scandinavische kamergenoten vonden het normaal om om 3 uur s nachts telefoongespreksjes te voeren en gewoon te babbelen alsof ze alleen in de kamer zaten. En nadien beginnen 2 van die mannen dan nog boomkes te zagen!!! Wat kan het leven van een backpacker toch zwaar zijn...

Zo, we zijn weer bijgebabbeld.
Na Frasereiland laten we wel weten hoe t geweest is.
Vele groetjes, Nele

Thursday, March 6, 2008

Sydney

Hello!

Na 4 dagen Melbourne, vertrokken we dinsdagavond met een hop-on-hop-off-bus van Premier naar Sydney. Een kleine 200euro heeft onze buspas gekost voor de hele East Coast, dus da valt heel goe mee.
Gisterenmiddag toegekomen in Sydney, en we logeren in een backpackers in Kings Cross. Das een buurt waar veel te beleven valt, maar waar ook hoertjes en junkies te vinden zijn... Leuk om mensen te kijken in ieder geval!
We hadden chance gisterenavond. Konden in ons hostel op t dakterras voor ongeveer 1,5euro barbequen! En voor mij waren er zelfs vegetarische hamburgers! Ideaal.
Vandaag hebben we een stadswandeling gemaakt, en we zijn natuurlijk de werelbekende Harbour Bridge en het prachtige Operahouse van dicht gaan bekijken. We hebben er een kroegentocht van gemaakt, want we hadden van het hostel biervouchers gekregen, waarmee we in 15 verschillende cafes gratis bier konden gaan drinken! Hebben wel nog niet alle cafes gedaan. Morgen gaan we naar Bondi Beach, en daar kunnen we terwijl we langs de verschillende stranden wandelen ook hier en daar stoppen voor een gratis frisse pint. Als dat niet mooi is! Trouwens, t weer is hier echt prachtig, wat ze hier noemen 'a beautiful day'!
Zaterdag gaan we waarschijnlijk naar de zoo en naar Manly Beach en s avonds nemen we dan de nachtbus naar Byron Bay. Ja, we kunnen hier niet al te lang op ons leeg gat zitten, aangezien we tegen de 31e in Cairns moeten zijn.

Enkele weetjes over NZ en Aussie:
* In NZ hebben we een kleine 4000km gereden met onze Sunny, en hier in Oz zullen we er in totaal ook ongeveer zoveel afgelegd hebben met de bus.
* Er wordt massaal gesport en dan vooral in open lucht. Toen wij aan het lopen waren in het park, wemelde het van de joggers, kickboxers, turners, voetballers, rugbyspelers,... Chapeau!
* Bier is veel te duur. In de winkel kost het 75cent voor een pintje! We zouden beter wijn beginnen drinken want da is veel goedkoper. Er zijn ook overal liquorbans en je moet 18 zijn voor je je eerste keer alcohol drinkt. Ook hier moeten we af en toe ons paspoort tonen...
* Ook al is drugs hier illegaal, kruidgeuren zijn nooit veraf...
* De Aussies hebben een eigen taaltje. Sunnies, sickie, Sheila,... Een woordenboek kan handig zijn.

Zo, dat was het dan alweer, lieve kijkbuiskinderen,
tot de volgende keer maar weer!
Nele
die hier Nile, Lele, Nely,... genoemd wordt,
terwijl Jan als Young wordt geschreven

Sunday, March 2, 2008

Dunedin, Christchurch en Melbourne

Hallo,
Hier zijn we nog eens, en wel direct vanuit Melbourne, waar we zaterdagmorgen toegekomen zijn. We logeren bij een ex-collega (Petra) van mij die een aussie (NIck) opgescharreld heeft toen ze hier op reis was. Ze wonen een uurtje buiten Melbourne te midden van de natuur, we zijn dus weer met ons gat in de boter gevallen... Zaterdag eerst een rondleiding gekregen in de stad en dan gaan uitrusten in hun paradijsje. Gisteren gaan wandelen in een van de vele parken hier. T was gelijk da we op een wildlife tour zaten, tal van kleurrijke vogels en zelfs ne wombat tegengekomen.

In NZ zijn we vorige week dus 4 dagen in Dunedin gebleven en 3 nachten in Christchurch. Dunedin was een aangename stad waar we vooral niet veel uitgestoken hebben, lees: uitgaan (alle meisjes doen hier blijkbaar galakleedjes aan om op cafe te gaan, Neleke was gelijk nie op haar gemak in haar trekkersbroek), terraskes doen, films kijken, in het park rondhangen, uitslapen... Onze toeristische activiteiten beperkten zich tot een bezoek aan de chocolade fabriek (promotietour voor slechte chocolade:niet de moeite) en de brouwerij (met gratis proefsessie achteraf: zeer zeker de moeite). Onze kamergenootjes waren wel weer een beetje speciaalkes: een koppel die altijd in hun bed zat en daar ook alle activiteiten deed die je je maar kan inbeelden: eten, lezen, t eerste waar je aan dacht, ...
In Christchurch de auto afgeleverd, terraskes gedaan, winterkleren naar huis opgestuurd (je mag binnen 4 weken een pakketje verwachten: mammie),... Weerom vooral uitrusten.

Vandaag belachelijk vroeg opgestaan om naar t stad te komen om ons transport hier in Australie te regelen: we gaan waarschijnlijk een ticket kopen bij een busorganisatie die je van Melbourne naar Cairns brengt met zoveel stops als je maar wil. Ergens deze week vertrekken we dan naar Sydney.

Jeanke