Wednesday, May 7, 2008

Maleisie

Hallo!

De busreis was weer 1 om niet te vergeten. We hadden t niet verwacht, want hier in Maleisie zou alles vlotter verlopen, maar onze bus vertrok maar mooi te laat. Door de drummende Maleisiers waren we van de laatste die op de bus stapten, en we hebben t bekocht: mochten helemaal vanachter gaan zitten en de laatste 8 zetels waren veranderd in een kring van zetels. Wel gezellig, maar niet als je daar met 7 moe in zitten, en alle benen gezellig tegen elkaar plakken. De 8e persoon kon er absoluut niet meer bij, dus die mocht op een luizig stoeleke naast de chauffeur gaan zitten. Maar t ergste van al was da t daar zo warm was. Zaten nochtans op een aircobus. Wat was het probleem? Het deksel boven de motor (waar wij zaten) was niet helemaal toe, dus al die warmte kwam naar onze benen die sowieso al plakten!!! Wat een miserie! Maar na de lunchstop hebben de Maleisiers t probleem kunnen oplossen alhoewel der wel 1 verbrande vingers aan heeft overgehouden...

2 uur later dan voorzien kwamen we dan aan in Kuala Terengganu, vanwaar we de volgende dag een excursie naar wa meren (Tasik Kenyir) wilden doen, maar da bleek dan toch niet voor ons budget weggelegd, dus zijn we t de volgende dag maar aangetrapt richting paradijselijk eiland: Perhentian Kecil.
In de namiddag gearriveerd, behoorlijk vlot een hotel gescoord, alhoewel hotel eigenlijk niet t juiste woord is. Slapen in een barak, gewoon een dubbelbed met muskietennet en een balkonske. Het sanitair is gelijk dadde nie... Maar we zullen jullie de details besparen. Hebben wel enkele huisdieren: eekhoorntje, gigantische gekko's en waarschijnlijk muizen of ratten, want er is al 2 nachten te reke van ons brood gegeten, gisteren zelfs door onze rugzak! Dat hadden we niet verwacht.

Maar t slechte nieuws: Jan is al 4 dagen ziek! Zitten we nu op ons eiland! Hij had koorts en heeft er al heel onze Dafalgan-voorraad door gejaagd! Gelukkig was t vandaag al wa beter, en zijn we gaan snorkelen. Hebben machtige turtles gezien en een heleboel reefsharks waaronder echt een kanjer. Heel leuk.

Overmorgen vertrekken we richting jungle, Taman Negara.

Toedeloe!
NeleX

No comments: