Wednesday, May 21, 2008

Borneo

Hallo,

Zondag op mijn verjaardag dus niet veel uitgestoken. Ons wel te goed gedaan aan een 'fretparty', zijn eens gaan rondlopen in een grote supermarkt en daar alles van lekkers gekocht waar we zin in hadden. Wel ontdekt dat ons maagske na een maand Azie al wat gekrompen is.
Ons ook elk een t-shirt van 2euro aangeschaft, moesten toch iets kopen van al die kraampjes!
Maandag moesten we om 4u opstaan om op tijd in de luchthaven te geraken voor onze eerste vlucht met Air Asia. Chance da we veel in onze handbagage gestoken hadden, want je mag maximum 15kg bagage meedoen en zaten er op die manier maar 1 kilootje boven.
Alles verliep behoorlijk vlot, tot het mega begon te regenen. Bijgevolg met vertraging naar Borneo vertrokken. Daar zou er een busje van Scuba Junkies (de firma waar we 3 duiken en accomodatie bij geboekt hadden) op ons staan te wachten. Maar waren dus een uur te laat gearriveerd en niemand te bekennen! Na veel getjool kunnen telefoneren en ze vielen daar gelijk uit de lucht! Dan maar met taxi en openbaar vervoer (3u30 later) in Semporna geraakt, wel wat later dan voorzien! Dachten we dat we eens vlotjes op onze bestemming gingen geraken...

Maar voor de rest waren we wel content van Scuba Junkies, hebben zelfs een longsleeve gekregen ter compensatie voor onze tjolinge!

Als je wil duiken in Sipadan heb je een 'permit' nodig. Wij wisten da vaneigens niet, en waren dus te laat om dat aan te vragen en bijgevolg konden we niet duiken op het eiland van de sharks en turtles (snik), maar gelukkig wel op de andere eilanden. Al die eilanden samen staan op de 3e plaats van beste duiklocaties, Sipadan alleen staat op nummer 5. Wij hebben dinsdag 3 duiken gedaan op Mabul en t was zeker en vast de moeite. Hadden ook chance met het weer. t Was daar al enkele dagen storm geweest, maar wij hadden toch een hele mooie dag uitgekozen. Zullen binnen enkele dagen fotos van onze duik op de site zetten. Weer hele mooie dingen gezien: crocodilefish, enkele turtles, lionfish, scorpionfish, stingrays,... Te veel om op te noemen.

Deze morgen hebben we dan de bus genomen richting Sandakan en we zitten al de hele namiddag in ons hotel bij Uncle Tan's, te relaxen. Morgen vertrekken we naar de jungle (Sungai Kinabatangan) voor een 3-daagse trip, waar we hopelijk wat wildlife zullen spotten. Gaan s morgens eerst nog een bezoekje brengen aan het 'Orang utan rehabilitation centre', waar we dus veel orang utans zullen zien!

Daarna staat Kota Kinabalu op t programma. Dinsdag vliegen we terug naar KL en vandaar naar Cambodja, Siem Reap.

Groetjes van jullie tjolies

No comments: