Wednesday, May 14, 2008

Cameron Highlands

Hallo!

Onze nacht in de jungle was toch niet wat ik er van verwacht had. Moesten 2uur wandelen om onze slaapplaats, een blokhut te bereiken, maar eigenlijk zaten we nog veel te dicht bij de 'beschaving' om met succes dieren te kunnen spotten. Er lopen nochtans tijgers en olifanten rond in Taman Negara, maar die hebben wij toch niet gezien! We waren content da we niet de enigen waren die een nachtje in de jungle gingen doorbrengen, 2 andere koppels hadden t zelfde idee. Maar enkel een Duitser bleef volharden in het naar buiten gapen, want wij lagen al lang te knorren in ons stapelbed zonder matras. Om 2uur zijn we wel allemaal wakker geworden want den Duitser hoorde iets ruisen in het struikgewas... We zagen 2 ogen, en waarschijnlijk was t een ree: haleluja!
De volgende dag dan terug naar ons hotel gewandeld en alle2 ne bloedzuiger aan ons been gehad! In de namiddag een dorpje in de jungle gaan bezoeken, waar de Orang Asli wonen. Gezien hoe ze daar vuur maken en zelf eens een megablaaspijp uitgeprobeerd. Daar jagen ze mee op aapjes.
Gisteren dan met de minibus naar de Cameron Highlands gereden en vandaag op uitstap geweest. t Klimaat is hier gelijk in Belgie. Heel wat minder warm, dus wordt er een pak minder gezweet! Zijn vandaag een theeplantage gaan bezoeken, en hebben genoten van prachtige uitzichten. Ook in het 'mozzy forest' rond gewandeld, een vlinder-insecten-farm bezocht (heel leuk!) en een aardbeienijsje geproefd, want ze kweken hier fraisen aan volonte!
Amuseren ons hier wel. t Is heel relaxt.
Gisteren nog eens Belgen tegengekomen. Da gebeurt toch niet zo veel. Hollanders en Duitsers daarentegen zijn der hier in overvloed!
Overmorgen gaat het richting Kuala Lumpur, en de 19e vliegen we met Air Asia naar Borneo, Sabah. Hebben 3 binnenlandse vlucten geboekt, aan Ryanairprijzen.

Tot de volgende
Groetjes, Nele X

No comments: