Sunday, January 27, 2008

Bay of islands, goat island and coromandel Peninsula

yep

De eerste kilometers met onze luxecar( Nisan Sunny, bouwjaar 95 of zoiets) zitten erop, en we hebben ze overleefd... De eerste kilometers zag ik Neleke zo nu en dan in paniek op haar imaginaire rem duwen of haar handen beschermend voor zich uit strekken, maar dat was enkel omdat ik het leuk vond om de locale borduurkes ne keer te testen.
Donderdag vertrokken naar de Bay of Islands, prachtige omgeving, spijtig genoeg wast vrijdag niet zo een goed weer, zodat onze geplande duik met de dolfijntjes niet kon doorgaan wegens te stormachtig. Niet getreurd dan maar met de boot de achtervolging ingezet en 2 uur in hun gezelschap vertoefd!!!!! Wij hebben er van genoten, maar der waren anderen aan boord die liever thuis gebleven waren. Kortom de kotszakjes waren populair!
Zaterdag naar Goat Island, een prachtig strand, met immense golven en een marine park waar het ideaal is om met de snorkel wat visjes te bekijken!
Zondag nog meer strand en zee op het programma: Coromandel Peninsula! Moeilijk te geloven, maar hier zijn de stranden nog mooier en het water nog blauwer! Beetje gewandeld langs de kustlijn en drie prachtige baaien tegengekomen: Cathedral bay(wit strand tussen witte rosformaties met azuulblauwe zee, adembenemend), stingray bay en nog een baaitje waar er een snorkelparcours was uitgezet. Spijtig genoeg een beetje teveel stroming, waardoor de zichtbaarheid niet optimaal was. Goat Island vonden wij dan ook veel beter om te snorkelen...
S avonds dan nog naar Hot Water beach gereden, waar je volgend de Lonely planet je eigen "spa" kon uitdelven op het strand... er zijn daar idd stroompjes warm water waar je je voeten kan aan verbranden, maar om daar een putje te kunnen delven moet je toch Jerommeke heten denk ik... de branding spoelt daar zelfs bij eb iedere niet goed oplettende toerist ondersteboven. Grappig om de mensen helemaal nat te zien worden...
Na een lange en drukke dag, dachten we een goed dutje te doen, tot onze tent (aangekocht in Bolivie, 8 nachten in geslapen, 4 maanden meegetjoold) besloot dat ze haar beste dagen wel gehad had... stok kapot. Jantje kon dus in den donker beginnen spelen met plakband...
Vandaag zijn we in Rotura aangekomen, waar we morgen wat geisers gaan bekijken. Stinken doet het hier alvast, dus dat ziet er goed uit!!!

Ian ( Jan is hier onuitspreekbaar)

1 comment:

Arne said...

Dag schatjes,

Leuk om nog eens al jullie verhalen te lezen !
Het grote contrast tussen de gletsjers met pinquins en zeeleuwen een snorkelen tussen de vissen en dolfijnen is gewoon te zot voor woorden !

Ik zou zeggen keep posting those pics and stories !

greetz Arne