Monday, January 21, 2008

Auckland

Hallo,
t Vorige verslagje wat aangevuld, want Paaseiland is wel wat meer dan enkele zinnen waard. Normaal gezien zullen morgen de foto's op internet staan.
Ondertussen al beslist wat we zullen doen ivm transport. De campervan werd al redelijk vlug geschrapt wegens te duur ( ongeveer 70$ per dag, is ongeveer 35euro). Dan dachten we aan de bus, je kan een hop-on-hop-off-pas kopen en zo t hele land zien, maar da is gelijk meer een georganiseerde reis, en daar hebben we niet zoveel zin in. (ook redelijk duur:ongeveer 800$)Laaste mogelijkheid dan maar: een auto huren!!! Wel spannend hier in NZ vermoed ik, want ze rijden hier aan de andere kant van de weg, zoals in Engeland (heel verwarrend) en schakelen doe je met je linkerhand! Ik sta natuurlijk niet te springen om te rijden, maar op die manier kunnen we wel alles doen wat wel willen en wanneer we t willen, en van prijs valt t goe mee: 35$ per dag. Hadden t aan 26$ per dag kunnen krijgen, maar als je dan iets tegenkomt, moe je 1500$ betalen, of t nu jou fout is of van de andere! Nu hebben we een exces van 250$, dus das al beter.
t Is de bedoeling da we voornamelijk zullen camperen, kwestie van eindelijk die tent nog eens boven te halen! Trouwens, ze is ondertussen schoon gemaakt, dat doen ze als je t land binnenkomt, om besmettingen en ziektes te voorkomen!
Hebben ondertussen ook al een gasvuurtje gekocht en wa kookpotten: ja, we zijn er klaar voor!

Vandaag zijn we naar een soort van aquarium geweest. Hebben daar haaien en stingrays (gigantische roggen met een staart) gezien en ook koningspinguins. Wel cool, vooral toen de vissen gevoederd werden, maar t is natuurlijk veel beter in t echt!
t Weer was trouwens okidoki vandaag. Hebben dan ook nog ne keer een terraske gedaan, en wel in t eerste Belgische Beer Cafe da we al tegen gekomen zijn op onze reis. Genoten van een Kriekske en Jan van een Orval, maar t is bij eentje gebleven, 10euro is net te duur voor een rondje!!!

Morgen lummelen we nog wat rond in Auckland, vooral een planning maken van wat we allemaal willen zien in NZ staat op t programma. En donderdag vertrekken we met ons bakske! Ik hoop da we zonder brokken uit de stad geraken!

Vele groetjes, Nele

1 comment:

Merel & Pieter said...

Hoi Nele en Jan!

Wij zijn nu alweer drie weken in winters 'Mokum', en hebben de caipirinha's ingeruild voor Affligem en rode wijn (Malbec om een beetje in de stemming te blijven). Jullie daarentegen kunnen nog volop genieten van 'exotische' spijzen en dranken die de andere continenten voor jullie in 'petto' hebben.

Geniet er maar van!

Veel liefs,
Merel en Pieter