Friday, July 4, 2008

Vang Vieng en Luang Prabang

Sabaidee!

We stellen t super in Laos. In Vang Vieng vooral gerelaxt. In onze hangmat gelegen en genoten van t uitzicht, gaan tuben, alhoewel da meer nen kroegentocht was, aan een liaan gaan slingeren in the blue lagoon,... Allemaal heel leuk. s Avonds konden we dan lekker gaan eten in de lounge-achtige restaurants, waar overal Friends speelt... Ze hebben daar speciaal voor de toeristen zelfs een 'happy' menu. Je kunt maw pizza met magic mushrooms of een theetje met speciale kruiden bestellen! Trouwens, overal in Zuid-Oost-Azie werden we al drugs aangeboden. Meestal hebben de tuctucdrivers s avonds een bijverdienste als dealer!

2 dagen geleden de minibus naar Luang Prabang genomen. 4 jaar geleden zat ik nog op de public bus op een plastieken stoeleke in de middengang, tussen de kiekens, ondertussen is die bus vervangen door minibuskes of VIP-bussen, wat een luxe!
De weg door de bergen is echt prachtig, en Luang Prabang is heel gezellig. Zeker het avondmarktje, waar je voor de hele familie souvenirs kunt kopen. Hebben wij wel niet gedaan, aangezien onze rugzakken nu al als lood wegen en we nog meer dan een maand te gaan hebben. De souvenirjacht zal voor Bangkok zijn.
Op t marktje kun je mega goe eten en drinken en alles voor geen geld: wij zijn zo fan!
Gisteren naar de Kuang Si watervallen geweest en hadden echt chance met t weer. Hebben al regelmatig ne keer regen gezien, zeker in Vang Vieng, maar gisteren deed t zonnetje goe haar best en konden we heerlijk zwemmen in t prachtig blauwe water.
Vandaag naar de kleinere Tad Sae watervallen geweest en t was van t zelfde: zon en blauwe lucht en zwemmen in een waterparadijs. Kregen op de koop toe wat olifanten te zien, die daar komen baden en kunstjes doen.

Morgen nemen we de VIP-bus terug naar Vientiane, vanwaar we de volgende dag de nachtbus naar Paske (in t zuiden) nemen.

Ben deze avond al naar de massage + stoombad geweest voor nog geen 4 euro, dus da was ook weer dik in orde! Gaan straks nog iets goedkoops en lekkers te eten en drinken scoren, en dan zit Luang Prabang er ook alweer op!

De tijd gaat hier hoe langer hoe sneller!

Vele groetjes,
Nele

No comments: