Friday, July 25, 2008

Chiang Mai en Pai

Hallo!

Hier zijn we nog eens. Doordat we met onze 4 vriendjes op pad zijn, hebben we nog weinig tijd om aan de computer te zitten. Maar bij deze nu vlug een update en morgen proberen we nog wat foto's te downloaden.

Het terugzien met Nele en Wim in Bangkok was natuurlijk heel leuk en we hebben dat dan ook moeten vieren met lekker eten en veel Changskes (Thais bier).

De volgende dag stond er dan een dagtrip naar Ayuthaya op t programma, waar we de hele dag tempels zijn gaan bekijken (de jongens waren niet enthousiast). s Avonds namen we de nachtbus naar Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Daar een dagje rondgelopen en het hoogtepunt van de dag was s avonds, toen we naar thai boxing gaan kijken zijn. We zagen niet alleen boxers, maar ook cabaret, of zo noemden ze toch het gedans en geplayback van de ladyboys. Hebben zelfs nog eens Frans Bauwer gehoord, en dat was al heel lang geleden!

De volgende dag vertrokken we op 3-daagse trekking. Niet zoveel gewandeld als we verwacht hadden, maar t was heel leuk. Op ne olifant gezeten, in verschillende watervallen gezwommen, heel lekker gegeten en s avonds veel leute gehad met ons bende en een koppel van Holland. De eerste avond vooral veel bier gedronken en drankspelletjes gespeeld met onze gidsen, de tweede avond rond het kampvuur gezeten en 'Wie ben ik?' gespeeld, allemaal heel funny. Wel 1 minpuntje: ben der in geslaagd om in al mijn lompigheid op mijn camera te vallen, en bijgevolg is die vaneigens kapot. Maar mijn 2 vriendinnetjes zullen wel genoeg foto's trekken, dus heb nog chance in mijn onchance.
Het leukste van de hele trekking vond ik het bambooraften. We vlogen met 4 man en een Thai op kop op een bamboovlot en vree gevaarlijk was het niet, maar we hebben het wat spannender gemaakt (duwen en trekken en mekaar rammen) en iedereen is wel ne keer in het water gesukkeld en met dat het water ondiep was, viel je gegarandeerd op ne steen. Bijgevolg zit iedereen vol blauwe plekken, en David is er zelfs in geslaagd om met zijne enkel tussen de bamboo vast te geraken! De Thais vonden het allemaal geweldig en hadden de dag van hun leven!

Na de trekking zijn we een dagje op thaise kookcursus geweest, ook super. Allerlei thaise gerechtjes leren maken (spring rolls, curry, sticky rice met mango,...) in totaal 6 gangen en bijgevolg zaten we allemaal overvol. Niet ideaal om 3uur in een minibus te zitten en door de bergen te rijden richting Pai. We voelden ons allemaal wel een beetje misselijk en ik had nochtans een reispilleke binnen!

De reden om naar Pai te gaan was raften. Hebben een dagtrip gedaan, 45km op de rivier en we hebben ons geweldig geamuseerd. Hadden een hele zotte gids en toen we klaagden dat het eigenlijk een beetje saai was op de rivier en er geen kantelgevaar of zo was, stuurde hij ons altijd richting rots of stroomversnelling, en bijgevolg was er WEL kantelgevaar en zijn Jan en ik alle2 uit de boot gevallen (Jan te kloefe op ne steen, gelukkig niet pijnlijk maar wel megafunny). Zijn er ook ingeslaagd om ne boot vol Hollanders te doen kantelen en daarna mochten we ze allemaal in onze boot sleuren, heel grappig. Ook met zn allen uit de boot gejumpt en een hele tijd in t water gedobberd en ons laten meedrijven met de stroomversnellingen, dat was (in momenten) iets spannender dan in het bootje zitten.

Jan en ik zijn nu terug in Chiang Mai, en straks nemen we de nachtbus naar Bangkok. Zullen daar 1 dag relaxen (zal ondertussen proberen mijn camera te laten vermaken of een nieuwe te kopen) en dan nemen we de nachtbus + boot naar t zuiden, naar een eiland, Koh Pangan. Onze reispartners hebben minder tijd dan wij, en hebben voor de duurdere optie gekozen: vliegen. Bijgevolg zien we mekaar binnen enkele dagen terug op dat eiland.

Zoals je leest, amuseren wij ons nog altijd opperbest en t is echt spijtig dat het einde aan het naderen is. Maar we zullen nog genieten van de laatste weken en zullen wel heel relaxed thuis komen want enkel eiland-hopping staat nog op de planning.

Toedeloe!
NeleX

No comments: