Thursday, July 10, 2008

Relaxen op Don Det

Hallootjes

Degene die niet meer ziek zijn groeten u!
Denk dak trouwens de schuldige gevonden heb van al mijn miserie: onze anti-malaria pillen oftewel Lariam. Heb nog eens de bijsluiter gelezen, en bij de bijwerkingen lees ik 'misselijkheid, kotsen, zachte stoelgang of diarree, enz....'! Toch wel toevallig dat ik ziek word net op de avond da we Lariam moeten nemen (1x per week in te nemen).
Aangezien we al 2 maanden Lariam aan het nemen zijn, terwijl we averre nog geen mug gezien hebben (buiten in de jungle), en we nog nergens gehoord hebben da we in een malariagebied zaten, hebben we dus besloten da we gaan stoppen met die pillen. Anders zit ik morgen misschien weer met 4 imodiums en motiliums in mijn lijf op de bus naar Thailand!

Op de slaapbus naar Pakse was t veel aangenamer dan op de vorige busreis. Mijn maagske en darmen hadden zich al behoorlijk herpakt en we hebben een goed dutje kunnen doen in ons dubbelbedje. Ja, je leest het goed. Ze hebben serieus geinvesteerd in toerisme hier in Laos en de slaapbussen zijn splinternieuw en een soort van dubbeldekkers zoda er een stuk of 40 man kan slapen, allemaal in bedjes van 2, heel gezellig, zeker als je diene mens naast je van haar noch pluimen kent en dan lepeltje mag gaan liggen... (zoals die Slovaak bij die Israelische, da meiske keek toch niet zo gelukkig als diene jongen!)

In Pakse dan het VIP-minibusje genomen naar t zuiden, wat een verschil met 4 jaar geleden! Dan reed je in een public busje met veel te veel volk ingepropt over een stoffen weggetje en om de 5 minuten stopte de chauffeur zoda de locals hun delicatessen konden verkopen, zoals geroosterde kevers en kakkerlakken op een stokje! Nu stonden we in geen 2 uur in Nakasang, vanwaar we in een bootje overgebracht werden naar 1 van de 4000 eilanden van de Mekong: Don Det.

Echt prachtig is het hier, en zo relaxt! Hebben hier een kamer met zicht op de Mekong en meestal liggen we in onze hangmat oude humo's te lezen, gekregen van onze gebuur. Da is namelijk nen Belg die met een Laotiaanse is getrouwd en we zijn al alle dagen in zijn restaurant gaan eten en drinken. De eerste dag da we hier waren zijn we zelfs niet verder geraakt dan van onze kamer naar t resto wandelen en terug... t Was zo aangenaam wa eten en drinken met zicht op de Mekong en binst wa kletsen met den Mathieu van Bavikhove. Kunnen daar dan ook echte belgische frietjes krijgen en puree en Jan heeft daar ook al van stoofvlees kunnen smullen.

Zijn hier dan de volgende dag nog een ander Belgisch koppel (Joke en Willem, echt toffe) tegen gekomen dak al gezien had in t stoombad in Luang Prabang en we zijn eigenlijk al heeltijd met hen op zwier. Onze hoofactiviteit bestaat uit eten en drinken bij onze collega-Belg Mathieu. We zijn gisteren naar t andere eiland gefietst en hebben daar de watervallen gaan bekijken en ook in een plensbui gezeten. t Regent hier meestal in de namiddag of avond, maar we mogen niet klagen, s morgens is t altijd zonnig.
Morgen staat er nog een dag rusten op t programma, gelijk vandaag. Ik heb niks anders gedaan dan eten en humo's lezen, Jan is nog een beetje actief geweest en is tettings gaan vangen zodat hij kon gaan vissen, en hij heeft beet gehad!

Zaterdag vertrekken we richting Thailand. Zondagmorgen zouden we in Bangkok moeten zijn om onze Ardooise vriendjes, Bieke en David te verwelkomen!

Tot de volgende!
Groetjes, Nele

No comments: