Monday, October 15, 2007

Sucre

Onze tijd in Sucre zit er bijna op. Deze namiddag nemen we om 17u de bus richting Samaipata, waar we morgen rond 6u zouden moeten toekomen... Ik ben eens benieuwd hoe deze busreis zal verlopen. Blijkbaar zal de weg ook weer geen autostrade zijn, maar ze hebben ons in ieder geval 2 films beloofd! Samaipata ligt op 2u30 van Santa Cruz en zou zo´n beetje het paradijs moeten zijn. Wij hopen in ieder geval dat het zo is, hebben wel zin in chillen in de hangmat, wandelen in de prachtige natuur en misschien kunnen we onze bikini nog eens boven halen! Voor de geïnteresseerden, je kunt eens kijken hoe t daar is op http://www.samaipata.info/ .
In Sucre heben we ons vooral bezig gehouden met eten. Op de markt is de lekkerste fruitsla te vinden en de fruitshakes kunnen ons ook altijd bekoren. En da kost dan nog geen halve euro!
Toen we hier aankwamen, t goedkoopste hotel gezocht (Alojamiento El Turista), voor 40 bol (4€) de nacht. Jammer genoeg was t sanitair behoorlijk kiezig, dus beslist om de volgende dag een beter hotel te zoeken. Dachten da we da gevonden hadden in Hostal Veracruz (50 bol), maar da was buiten een bende schoolkinders gerekend. Die hebben t sanitair volledig verkakt (letterlijk) met als gevolg da da nu toch wel stonk in t hotel! Als je op straat liep, kon je ons hotel gewoon vinden op de geur! In Samaipata hebben we toch iets beters in gedachten!
Gisteren hebben we dinosporen gaan bekijken. Heel lang geleden leefden er hier dinosauriërs, en die hebben hier hun afdrukken achterlaten. Er is daar een park bij, met nagemaakte dino´s. Wel grappig eigenlijk. Maar t kost teveel voor wa t maar is.
Ons vandaag bezig gehouden met te proberen wat datums te verzetten van ons round-the-world-ticket. Meerdere telefoons, een bezoekje aan de luchthaven van Sucre en een bezoekje aan een kantoor later, staan we nog altijd nergens. Maar in Santa Cruz zouden we normaal gezien bij Iberia terecht kunnen. Nog een weekje geduld dus.
Toedeloe, Nele

No comments: