Thursday, February 7, 2008

Wellington en Abel Taman national park

Yeeep,

Vorige zaterdag aangekomen in Wellington. Nog voor we ingechekt waren in het hostel kennisgemaakt met 6 verschrikkelijk dronken kiwis die verkleed waren als vrouw... Blijkbaar was er net op dat moment het evenement van het jaar aan de gang: de Sevens (internationaal rugbytornooi)! Iedereen gaar daar verkleed naar toe en drinkt er een gezellig pintje, aan die mannen te zien kunnen het er ook wel 2 zijn.... Wij dus klaar voor een feestje, eerst eens gaan kijken naar het stadium, maar natuurlijk volledig uitverkocht! Dan maar naar de locale overpoortstraat gewandeld waar er een streetparty georganiseerd werd. Er was wel een liquorban, dus op straat mocht er niet gedronken worden, beetje vreemd als je uit Belgie komt. Voor die mannen geen probleem, voor de meesten was het zelfs een zegen dat ze even konden "rusten"... Massa's grappige outfits gezien (zie foto's) en ons goed uitgeleefd in de bars, Belgen zonder bier dat gaat niet zo goed he! Goed feestje!

Maandag dan met de ferry vertrokken naar het zuidereiland. Direct doorgereden naar het Abel Tasman National Park waar we een excursie van 2 dagen hebben geboekt. Een dagje kayakken op zee om de kustlijn te bewonderen en na een nachtje slapen in het park, een dagje wandelen en nu en dan stoppen op een van de prachtige stranden om een verfrissende duik te nemen. T was fenomenaal mooi!!!! De ene na de andere postkaartfoto kunnen maken, echt een paradijs!!! Super genoten van het kayakken, we zijn blijkbaar zot van dingen op het water.

Momenteel zijn we in Franz Jozef, beetje een contrast, van zon en strand weer naar de gletsjers... Morgen gaan we die dingen eens van dichter gaan inspecteren.

tot de volgende
Jean (blauw-gele duim)

No comments: