Tuesday, February 12, 2008

Queenstown

Hello!!!
Ondertussen hebben we de gletsjers al achter ons gelaten, en zijn we in Queenstown aanbeland. We zijn 2 gletsjers gaan bekijken: Franz Josef en Fox glacier, maar na al de gletsjers in Argentinie, waren die 2 toch niet meer zo indrukwekkend. Spijtig, we zijn dus al een beetje verwend. Maar we hebben toch genoten van al die prachtige natuur.
t Was 280km rijden naar de volgende halte, Wanaka. Hadden een liftster opgepikt, kwestie van ook af en toe een goede daad te doen. Na bij de gletsjers in een hostel geslapen te hebben, wegens te koud, in Wanaka (het kleine zusje van Queenstown) terug ons tentje opgezet, maar vree enthousiast waren we niet, de harings geraakten niet in de versteende aard en zijn nu bijgevolg allemaal krom. Wanaka is wel heel mooi, t ligt prachtig aan t meer en tussen de bergen, idem voor Queenstown trouwens.
Zijn hier zondag toegekomen, en ook al hebben we wat regen gezien, we kunnen niet klagen. Vandaag wast 25graden en zijn we tot 20u op t strand blijven liggen en hebben we genoten van t prachtige uitzicht en Jan van mensen kijken.
Vandaag hebben we nog eens geraft. Queenstown is de bungee-hoofdstad, maar wij zijn daar toch niet zo zot van, dus hebben we gekozen om nog eens het wilde water te trotseren. Jammer genoeg was t water toch niet zo wild als we gedacht hadden, wegens het lage waterpeil. Hebben vooral moeten peddelen en er was nooit kantelgevaar!!! Boe!
Morgen vertrekken we naar Milford, waar we donderdag zullen zeekayakken in de Sound, de fjorden. t Schijnt een van de mooiste plaatsten op aarde te zijn, dus we zijn wel benieuwd!

Cheers! Nele X

1 comment:

H.T. said...

Allo Jean en Neleken


Allé ge zijt gunder nog ohsan goe bezig. Ik zit mij wel af te vragen hoe da jullie het leven in Belgie binnen een paar maanden weer geweune ga geraken, als ge zo'n schone dinges ziet.
In belgië ga je dan nie echt aan ulder trekken komen....

H.T.