Friday, December 7, 2007

Puerto Madryn en Peninsula Valdes

Donderdagmorgen aangekomen in Puerto Madryn na busritje van 18 uur, voor de verandering waren de films eens niet gedubd dus dat was een meevaller van formaat. Blijkbaar hadden we een luxebus geboekt, want superbrede lederen zetels (slechts 3 per rij) en drie maaltijden op de bus. Ritje is dus vlot verlopen.
In de namiddag direct alle agentschappen gaan aflopen op zoek naar de goedkoopste tour op Peninsula Valdes (schiereiland met tal van beestjes). We hadden pech want er was net een cruiseschip aangekomen en dus waren de prijzen plots de hoogte ingeschoten, elke keer mochten we uitleggen dat we echt geen cruisevolk waren (blijkbaar was da niet te zien, wat ik wel versta met onze knappe verschijningen!!!). Uiteindelijk toch een goede deal kunnen sluiten bij "Ualan tour".
Deze morgen dan vroeg uit de veren na een "leuke nacht". Om geld te sparen slapen we op een slaapzaal. Rond half 4 komen er 2 pippo's binnen gestrompeld waarvan de ene zich neerlegt en begint te snurken om er in het eerste anderhalf uur niet mee te stoppen... De andere wist niet zo goed meer waar zijn bed stond, hij twijfelde tussen het zijne, de grond en het mijne. Op zich geen probleem, tenzij hetzelfde dilemma zich elk kwartier opnieuw stelt natuurlijk. Ik dus halve nacht bezig geweest om diene mens uit mijn bed te houden... Neleke heeft natuurlijk geslapen als een roosje en niks gemerkt van het ganse gebeuren.
Onze trip was een echt succes, massa's beestjes gezien, een greep uit het gama: Zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguins, armadillo's, soort struisvogel, soort tarantulla, reuze konijn (dat geen familie is van het konijn) en de onvergetelijke WALVISSEN. We hebben geluk gehad want het is niet zeker of ze hier deze tijd van het jaar nog rondhangen, maar jazeker, ze waren er nog. Zevental walvissen van dichtbij gezien, een moeder en kalf waren zelfs onder en net naast de boot aan het spelen. Echt geweldig om zo een gigantische beesten van op twee meter te kunnen aanschouwen!!!! Wij dus heel content!!! We proberen morgen onze foto's te posten.

We denken om hier nog twee dagen te blijven rondhangen en dan zondagavond naar Barriloche te vertrekken.

Jan

No comments: