Sunday, December 16, 2007

Bariloche

Hola!

t Is alweer een tijdje geleden da we nog iets van ons hebben laten horen. Maar ja, al da reizen is niet te onderschatten!
Eventjes terug naar vorige week. Normaal gezien gingen we zondagavond naar Bariloche vertrekken met de bus. Jammer genoeg waren de 3 bussen volzet, dus moesten we nog een dag wachten. Zijn dan maar naar een ander stadje geweest, hebben ook 2 Welshe dorpjes bezocht. Er viel daar al bij al niet veel te beleven, maar we hebben ons toch weten bezig te houden, onder andere dankzij de kabeltv.
Maandagavond dan met de bus vertrokken, en 18 uur later waren we op onze bestemming gearriveerd: Bariloche. Das gelijk een zwitsers bergdorpje in de zomer: echt prachtig! Overal bergen met eeuwige sneeuw, prachtig blauwe meren, gele bloemen, chalets,... En aangezien t hier bijna zomer is, doet t zonnetje goed haar best! Hebben wat gewandeld, een excursie gemaakt naar Cerro Tronador, de zwarte gletsjer. Da was echt indrukwekkend (kijk maar naar de foto's).
Hebben ondertussen ook al onze 100 dagen gevierd. Ja, we zijn vandaag 103 dagen weg uit België! Zijn gaan eten (op kosten van Jans ouders, waarvoor nogmaals dank) in een supergezellig restaurant, dat er uit zag als een hobbithuisje!
Gisteren en vandaag hebben we dan in San Martin de los Andes gezeten. Daar is t nog veel mooier en gezelliger dan in Bariloche. En warm! Rond de 28 graden denk ik. En dat in de bergen!

Morgen vertrekken we om 645u om de Ruta 40 te doen. Das een weg off road dwars door Patagonië, ongeveer 1600 km lang. In 2 dagen zouden we op onze bestemming, El Chalten moeten aankomen.

Zo, we zijn weer bijgebabbeld.
Tot de volgende!
Nele X

No comments: