Sunday, December 23, 2007

El Chalten-El Calafate

yep

De aangekondigde off road ruta 40 vonden wij toch geen aanrader. Oke het uitzicht is mooi de eerste uren, maar na een paar uur uit het raam van een bus staren heb je het toch wel gehad en dan volgen er nog 20 of meer uren... na een tijdje is een verdwaalde lama het enige wat je ziet, verder alleen de grote leegte! Neleke heeft nog een uitstapje gedaan onderweg, ergens in vroegere tijden hebben er ooit eens wat pippo's met verf gespeeld in een grot en hun handafdrukken achtergelaten op de muur. Nu is dit natuurlijk een mega toeristische attractie, wat had je gedacht!
Na 2 dagen van 13 uur buszitten aangekomen in El Chalten, het mekka van de trekkers... Heel mooie omgeving (besneeuwde bergtoppen, bergmeren, gletsjers,...) en wat meer is, alles is gratis, geen parkingang noch camping te betalen. Wij hebben er 2 lange wandelingen gemaakt, de eerste zou 8 uur in beslag nemen, maar na 2 uur waren we zo doorweekt en bevroren van de koude, dat we maar besloten hebben om terug te keren. Ja de weergoden waren ons eens niet goed gezind. De dag erna weer een lange wandeling( 6 uur) op t programma, deze keer onder een stralend zonnetje, het enige probleem was dat mijn enkeltje 2 dagen wandelen een beetje van het goede teveel vindt. Ik dus op 1,5 been den berg naar beneden getjoold, grappig om te zien!!!
Ondertussen in ElCalafate, waar we straks de perito Moreno (gigantische gletsjer) gaan bekijken en morgen gaan we bootje varen om tussen de ijsschotten door nog wat meer gletsjers te bekijken. Hopelijk is de kapitein wakker.
Ons plan om te wandelen in Torres del Paine (groot natuurpark in Chili) hebben we na onze vorige wandelervaringen maar laten varen. We nemen de 26ste de bus naar Punta Arenas (Chili, waar we de 5de een vlucht hebben) en proberen daar een bus heen en terug naar Ushuaia te versieren om daar nieuwjaar te vieren.

Zalig Kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar voor iedereen!!!

Groetjes Jan

No comments: