Tuesday, July 29, 2008

Koh Pha-Ngan

Hello

Eerst en vooral, alles nog altijd in orde met ons, maar we hebben blijkbaar onze portie tegenslagen gespaard voor het einde.
Het begon dus met mijn camera. De lens volledig om zeep, en toen we in Bangkok al de shoppingcenters afliepen in de hoop ne nieuwe kodak te kopen, of hem te laten vermaken, bleek het repareren 60euro te kosten (veel te veel geld dus) en ne nieuwe kostte evenveel als in Belgie en dan had je nog niet eens garantie! Dan maar beslist ne wegwerpcamera te kopen. Die is enkel nodig als de anderen naar huis zijn (wij blijven hier een weekje langer).

Op de nachtbus van Chiang Mai naar Bangkok zijn we dan nog bestolen ook! Da was de eerste keer van onze reis. De chauffeurs hebben s nachts in onze rugzakken zitten rommelen en ik ben 20$ armer en Jan is zijn goeie zakmes gepiereld. Zijn de volgende dag gaan klagen in het buskantoortje, maar we zullen onze dollars of zakmes niet meer terugzien.

Na 48u tjolen (met een tussenstop van 12u in Bangkok) zijn we dan eindelijk toegekomen op Koh Pha-Ngan. Prachtig eiland. Ons met taxi en bootje (met belachelijke prijzen) naar Bottle Beach laten brengen en t is dan beginnen regenen, en meer dan siesta, op t kleine strand wandelen, eten en drinken en spelletjes spelen stond er niet op t programma.

Onze vrienden waren ondertussen op een ander eiland, Koh Samui en de volgende dag stekten ze dan ook toe op Bottle Beach. Hebben daar de hele dag samen geleegaard en aan onze 'tan' gewerkt (t zonnetje deed goed haar best, bijgevolg iedereen kreeftie) en Jan is dan beginnen ziek worden. Op de trekking in Chiang Mai had hij met zijn scheenbeen tegen een bankje gebokt en da was heel beginnen ontsteken en ondertussen zat da al heel gezwollen en rood en was hij zo' n beetje aan het manken, dus is hij wat gaan rusten en is hij begonnen met dafalgans en antibiotica slikken.

De volgende dag (Jan had 39graden koorts gehad) zijn we dan naar t ziekenhuis geweest (gelukkig is Thailand wel ok qua medische zorgen en was er ook een ZH op ons eiland) en daar kregen we te horen da hij elke dag moet terugkeren naar t ZH om zijn wonde te laten verzorgen en gisteren hebben ze zijn wonde dan opengesneden en al de etter en vuiligheid eruit geduwd en Jantje heeft daar serieus afgezien want qua verdoving was t gene vetten! Omdat de taxi's hier zo duur zijn, hebben we een scooterke gehuurd om alle dagen naar t ZH te rijden en ik ben dus chauffeur... Ben wel geen talent, al zeg ik het zelf, chance dat David mij gisteren de grondbeginselen van rijden op een brommerke heeft uitgelegd!
Morgen zal de dokter ons vertellen hoeveel keer we nog moeten terugkeren naar t ZH en voorlopig zitten wij dus 'vast' op Koh Pha-Ngan. Voor Jantje is t wel spijtig want hij moet zo weinig mogelijk stappen en zwemmen kan vaneigens helemaal niet, maar we hebben een supertoffe bungalow met megaterras en zicht op parelwit strand en hemelsblauwe zee en wuivende palmies, dus t kan slechter! Voor de deur ligt ook koraal en zwemmen er tropische visjes, dus ik heb wel mijn bezighouding! Zeker omdat onze vrienden voor uitstekend leesvoer gezorgd hebben (Humo, P, Flair en de Tv-story!).

De anderen zijn vandaag naar Koh Tao om te snorkelen/duiken, voor ons staat er were een dag leegaarden op t programma.
Bieke en Davids dagen zijn wel al geteld. Overmorgen vliegen al ze naar Bangkok en de volgende dag alweer naar Belgie!

Ik blijf werken aan mijne 'tan' (dak toch een schoon kleurke heb als we terugkeren) en Jantje zal binnen 2 weken normaal zonder mankepoot terug in Belgie arriveren.

We houden jullie op de hoogte van onze avonturen (hopelijk hebben we al onze tegenslagen nu gehad).
Toedeloe!
Nele X

Friday, July 25, 2008

Chiang Mai en Pai

Hallo!

Hier zijn we nog eens. Doordat we met onze 4 vriendjes op pad zijn, hebben we nog weinig tijd om aan de computer te zitten. Maar bij deze nu vlug een update en morgen proberen we nog wat foto's te downloaden.

Het terugzien met Nele en Wim in Bangkok was natuurlijk heel leuk en we hebben dat dan ook moeten vieren met lekker eten en veel Changskes (Thais bier).

De volgende dag stond er dan een dagtrip naar Ayuthaya op t programma, waar we de hele dag tempels zijn gaan bekijken (de jongens waren niet enthousiast). s Avonds namen we de nachtbus naar Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Daar een dagje rondgelopen en het hoogtepunt van de dag was s avonds, toen we naar thai boxing gaan kijken zijn. We zagen niet alleen boxers, maar ook cabaret, of zo noemden ze toch het gedans en geplayback van de ladyboys. Hebben zelfs nog eens Frans Bauwer gehoord, en dat was al heel lang geleden!

De volgende dag vertrokken we op 3-daagse trekking. Niet zoveel gewandeld als we verwacht hadden, maar t was heel leuk. Op ne olifant gezeten, in verschillende watervallen gezwommen, heel lekker gegeten en s avonds veel leute gehad met ons bende en een koppel van Holland. De eerste avond vooral veel bier gedronken en drankspelletjes gespeeld met onze gidsen, de tweede avond rond het kampvuur gezeten en 'Wie ben ik?' gespeeld, allemaal heel funny. Wel 1 minpuntje: ben der in geslaagd om in al mijn lompigheid op mijn camera te vallen, en bijgevolg is die vaneigens kapot. Maar mijn 2 vriendinnetjes zullen wel genoeg foto's trekken, dus heb nog chance in mijn onchance.
Het leukste van de hele trekking vond ik het bambooraften. We vlogen met 4 man en een Thai op kop op een bamboovlot en vree gevaarlijk was het niet, maar we hebben het wat spannender gemaakt (duwen en trekken en mekaar rammen) en iedereen is wel ne keer in het water gesukkeld en met dat het water ondiep was, viel je gegarandeerd op ne steen. Bijgevolg zit iedereen vol blauwe plekken, en David is er zelfs in geslaagd om met zijne enkel tussen de bamboo vast te geraken! De Thais vonden het allemaal geweldig en hadden de dag van hun leven!

Na de trekking zijn we een dagje op thaise kookcursus geweest, ook super. Allerlei thaise gerechtjes leren maken (spring rolls, curry, sticky rice met mango,...) in totaal 6 gangen en bijgevolg zaten we allemaal overvol. Niet ideaal om 3uur in een minibus te zitten en door de bergen te rijden richting Pai. We voelden ons allemaal wel een beetje misselijk en ik had nochtans een reispilleke binnen!

De reden om naar Pai te gaan was raften. Hebben een dagtrip gedaan, 45km op de rivier en we hebben ons geweldig geamuseerd. Hadden een hele zotte gids en toen we klaagden dat het eigenlijk een beetje saai was op de rivier en er geen kantelgevaar of zo was, stuurde hij ons altijd richting rots of stroomversnelling, en bijgevolg was er WEL kantelgevaar en zijn Jan en ik alle2 uit de boot gevallen (Jan te kloefe op ne steen, gelukkig niet pijnlijk maar wel megafunny). Zijn er ook ingeslaagd om ne boot vol Hollanders te doen kantelen en daarna mochten we ze allemaal in onze boot sleuren, heel grappig. Ook met zn allen uit de boot gejumpt en een hele tijd in t water gedobberd en ons laten meedrijven met de stroomversnellingen, dat was (in momenten) iets spannender dan in het bootje zitten.

Jan en ik zijn nu terug in Chiang Mai, en straks nemen we de nachtbus naar Bangkok. Zullen daar 1 dag relaxen (zal ondertussen proberen mijn camera te laten vermaken of een nieuwe te kopen) en dan nemen we de nachtbus + boot naar t zuiden, naar een eiland, Koh Pangan. Onze reispartners hebben minder tijd dan wij, en hebben voor de duurdere optie gekozen: vliegen. Bijgevolg zien we mekaar binnen enkele dagen terug op dat eiland.

Zoals je leest, amuseren wij ons nog altijd opperbest en t is echt spijtig dat het einde aan het naderen is. Maar we zullen nog genieten van de laatste weken en zullen wel heel relaxed thuis komen want enkel eiland-hopping staat nog op de planning.

Toedeloe!
NeleX

Wednesday, July 16, 2008

Bangkok en Khao Yai national park

Yeep

Zondagmorgen goed toegekomen in Bangkok. Tegen ten elven konden we Bieke en David (uit Ardooie) verwelkomen. Zijn in de namiddag dan eens op de weekend maarket gaan rondlopen met 6000 kraamkes: druk!
Maandag dan de obligatoire bezoekskes aan de tempels en het koninklijk paleis en s avonds een doortocht door de rosse buurt... Vreemde dingen gezien, echter niet voor publikatie vatbaar...

Dinsdag de drukte van Bangkok achter ons gelaten en vertrokken naar Khao Yai nationaal park. Ginder wat rondgetoerd in de Jungle, "geslapen" op houten bedjes zonder matras, tientallen bloedzuigers van ons afgeklopt en nog een beetje meer rondgewandeld. Zijn onder andere naar een mooie waterval, bekend van de verfilming van "the beach" gewandeld temidden de jungle. Prachtig!
Sinds gisterenavond zijn we terug in Bangkok om onze andere vriendjes (Nele en Wim) die vandaag toekomen op te pikken. Morgen dan dagtripje naar de tempels van Ayuthaya en de dag nadien naar het noorden (Chiang Mai) waar we gaan kijken om een 3daagse trip te boeken in... de jungle

tot de volgende
Jeanke (beetje vermoeid door laat uitlopende terraskes... maten he!)

Thursday, July 10, 2008

Relaxen op Don Det

Hallootjes

Degene die niet meer ziek zijn groeten u!
Denk dak trouwens de schuldige gevonden heb van al mijn miserie: onze anti-malaria pillen oftewel Lariam. Heb nog eens de bijsluiter gelezen, en bij de bijwerkingen lees ik 'misselijkheid, kotsen, zachte stoelgang of diarree, enz....'! Toch wel toevallig dat ik ziek word net op de avond da we Lariam moeten nemen (1x per week in te nemen).
Aangezien we al 2 maanden Lariam aan het nemen zijn, terwijl we averre nog geen mug gezien hebben (buiten in de jungle), en we nog nergens gehoord hebben da we in een malariagebied zaten, hebben we dus besloten da we gaan stoppen met die pillen. Anders zit ik morgen misschien weer met 4 imodiums en motiliums in mijn lijf op de bus naar Thailand!

Op de slaapbus naar Pakse was t veel aangenamer dan op de vorige busreis. Mijn maagske en darmen hadden zich al behoorlijk herpakt en we hebben een goed dutje kunnen doen in ons dubbelbedje. Ja, je leest het goed. Ze hebben serieus geinvesteerd in toerisme hier in Laos en de slaapbussen zijn splinternieuw en een soort van dubbeldekkers zoda er een stuk of 40 man kan slapen, allemaal in bedjes van 2, heel gezellig, zeker als je diene mens naast je van haar noch pluimen kent en dan lepeltje mag gaan liggen... (zoals die Slovaak bij die Israelische, da meiske keek toch niet zo gelukkig als diene jongen!)

In Pakse dan het VIP-minibusje genomen naar t zuiden, wat een verschil met 4 jaar geleden! Dan reed je in een public busje met veel te veel volk ingepropt over een stoffen weggetje en om de 5 minuten stopte de chauffeur zoda de locals hun delicatessen konden verkopen, zoals geroosterde kevers en kakkerlakken op een stokje! Nu stonden we in geen 2 uur in Nakasang, vanwaar we in een bootje overgebracht werden naar 1 van de 4000 eilanden van de Mekong: Don Det.

Echt prachtig is het hier, en zo relaxt! Hebben hier een kamer met zicht op de Mekong en meestal liggen we in onze hangmat oude humo's te lezen, gekregen van onze gebuur. Da is namelijk nen Belg die met een Laotiaanse is getrouwd en we zijn al alle dagen in zijn restaurant gaan eten en drinken. De eerste dag da we hier waren zijn we zelfs niet verder geraakt dan van onze kamer naar t resto wandelen en terug... t Was zo aangenaam wa eten en drinken met zicht op de Mekong en binst wa kletsen met den Mathieu van Bavikhove. Kunnen daar dan ook echte belgische frietjes krijgen en puree en Jan heeft daar ook al van stoofvlees kunnen smullen.

Zijn hier dan de volgende dag nog een ander Belgisch koppel (Joke en Willem, echt toffe) tegen gekomen dak al gezien had in t stoombad in Luang Prabang en we zijn eigenlijk al heeltijd met hen op zwier. Onze hoofactiviteit bestaat uit eten en drinken bij onze collega-Belg Mathieu. We zijn gisteren naar t andere eiland gefietst en hebben daar de watervallen gaan bekijken en ook in een plensbui gezeten. t Regent hier meestal in de namiddag of avond, maar we mogen niet klagen, s morgens is t altijd zonnig.
Morgen staat er nog een dag rusten op t programma, gelijk vandaag. Ik heb niks anders gedaan dan eten en humo's lezen, Jan is nog een beetje actief geweest en is tettings gaan vangen zodat hij kon gaan vissen, en hij heeft beet gehad!

Zaterdag vertrekken we richting Thailand. Zondagmorgen zouden we in Bangkok moeten zijn om onze Ardooise vriendjes, Bieke en David te verwelkomen!

Tot de volgende!
Groetjes, Nele

Sunday, July 6, 2008

memorabel busreisje

Hello!

Vorige keer was Neleke nogal enthousiast over de mooie busreis en het goedkope eten in Luang Prabang... Benieuwd of dat nog zo is?
S avonds zijn we opnieuw gaan eten op de avondmarkt, maar iets is ons Neleke toch niet zo goed bevallen, want s nachts heeft ze regelmatig een bezoekje moeten brengen aan het kleinste kamertje... S morgens wast nog nie veel beter, maar gewapend met 4 immodiums in de maag toch maar besloten om op de bus te stappen (10 uur, heel mooi uitzicht, remember?) terug naar Vientiane... Wetende da haar maagske ook nie zo goed was en ze zo ie zo altijd slecht is in de bergen beloofde da een leuk ritje te worden... Snel nog nen touristil achter de kiezen en da zou wel loslopen... Fout! Der heeft er daar toch eentje zitten afzien naast mij, nie normaal. Ik mocht overal plastiek zakskes scoren die Neleke dan trouw vulde, t moet gezegd den immodium deed wel zijn werk, alleen den motilium iets minder!
Gisterenavond wast nog steeds nie in orde en vannacht wast er redelijk wa koorts... Gelukkig deze morgen stuk beter, wetende da we vanavond weer voor een uurke of 10 op den bus gaan zitten richting Pakse...
Ik hou jullie op de hoogte...

Jeanke

Friday, July 4, 2008

Vang Vieng en Luang Prabang

Sabaidee!

We stellen t super in Laos. In Vang Vieng vooral gerelaxt. In onze hangmat gelegen en genoten van t uitzicht, gaan tuben, alhoewel da meer nen kroegentocht was, aan een liaan gaan slingeren in the blue lagoon,... Allemaal heel leuk. s Avonds konden we dan lekker gaan eten in de lounge-achtige restaurants, waar overal Friends speelt... Ze hebben daar speciaal voor de toeristen zelfs een 'happy' menu. Je kunt maw pizza met magic mushrooms of een theetje met speciale kruiden bestellen! Trouwens, overal in Zuid-Oost-Azie werden we al drugs aangeboden. Meestal hebben de tuctucdrivers s avonds een bijverdienste als dealer!

2 dagen geleden de minibus naar Luang Prabang genomen. 4 jaar geleden zat ik nog op de public bus op een plastieken stoeleke in de middengang, tussen de kiekens, ondertussen is die bus vervangen door minibuskes of VIP-bussen, wat een luxe!
De weg door de bergen is echt prachtig, en Luang Prabang is heel gezellig. Zeker het avondmarktje, waar je voor de hele familie souvenirs kunt kopen. Hebben wij wel niet gedaan, aangezien onze rugzakken nu al als lood wegen en we nog meer dan een maand te gaan hebben. De souvenirjacht zal voor Bangkok zijn.
Op t marktje kun je mega goe eten en drinken en alles voor geen geld: wij zijn zo fan!
Gisteren naar de Kuang Si watervallen geweest en hadden echt chance met t weer. Hebben al regelmatig ne keer regen gezien, zeker in Vang Vieng, maar gisteren deed t zonnetje goe haar best en konden we heerlijk zwemmen in t prachtig blauwe water.
Vandaag naar de kleinere Tad Sae watervallen geweest en t was van t zelfde: zon en blauwe lucht en zwemmen in een waterparadijs. Kregen op de koop toe wat olifanten te zien, die daar komen baden en kunstjes doen.

Morgen nemen we de VIP-bus terug naar Vientiane, vanwaar we de volgende dag de nachtbus naar Paske (in t zuiden) nemen.

Ben deze avond al naar de massage + stoombad geweest voor nog geen 4 euro, dus da was ook weer dik in orde! Gaan straks nog iets goedkoops en lekkers te eten en drinken scoren, en dan zit Luang Prabang er ook alweer op!

De tijd gaat hier hoe langer hoe sneller!

Vele groetjes,
Nele