Sunday, April 27, 2008

Hallo,

Ondertussen zitten we al een paar dagen in Pangandaran, kuststadje waar er een tsunami was in juli 2006. T is hier heel relaxed, een echte verademing na het anders zo drukke Java. Vandaag wast wel even schrikken toen de aarde hier begon te beven... k was gelijk nie echt op mijn gemak, maar de locals reageerden nie echt geschrokken, dus kuddedier als ik ben, rustig mijn boekske blijven lezen...
Gisteren hebben we een prachtige excursie gemaakt naar wat ze hier omschrijven als "the green Canyon". Magnifique! Een groene! rivier temidden van het oerwoud met overal watervalletjes, rotsformaties, stroomversnellingen, stalagtieten... Super om in het water te spelen.
Ook een suiker en een kroepoekfabriek bezocht, waar ze heel trots waren op hun nieuwste investering: een machine die het deeg zijn typische vorm heeft, zodat ze niet meer elke chip met de hand moeten vormen...
S avonds wel nog nen dommen uitgestoken: wou snel even de natuur zijn gang laten gaan en was op zoek naar den dichsten boom, maar der is hier niet zoveel verlichting en de riolering is hier niet altijd afgesloten... In plaats van een beetje urine lichter was Jantje dus een beetje van da ander rijker... Trouwens nie gemakkelijk om der uit te klimmen! Gelukkig was de noodzakelijke douche dichtbij.

In Yogya nog paar uitstapjes gedaan:
Borobodur tempel: grote, mooie tempel maar volgens mij een beetje overroepen
Prambanan tempel: nog aan het heropbouwen na de aardbeving van 2004, maar toch de moeite, zeker s avonds als hij prachtig verlicht is
Ramayanaballet: tijdens het droge seizoen (vanaf mei) wordt dit buiten opgevoerd met de verlichte Prambanan tempel op de achtergrond. Dit moet super zijn, maar voor ons was dit spijtig genoeg niet weggelegd wegens nog maar april. Toch zeker de moeite! Toffe kostuums en funny danskes.

We blijven hier (Pangandaran) morgen nog om wat te gaan wandelen in het nationale park en in de golfjes te spelen... heel vermoeiend allemaal. Dinsdag dan richting Jakarta (Bodur), waar we woensdag onze vlucht naar Hong Kong hebben.

Groetjes van smelly (mijn nieuwe koosnaampje) Jan

Sunday, April 20, 2008

Java

Hallo
Jullie hebben alweer efkens niks meer van ons gehoord, maar de laatste dagen hebben we geen internet gezien.
Na een dagje chillen in Lovina zijn we vertrokken richting Java, maar wel nog een snorkelstop gemaakt op het Menjangan eiland. Hadden wel pech: je moet per boot betalen, waar 10 man op kan, en aangezien wij de enigste tjolies waren en niet konden aansluiten bij een georganiseerde tour moesten wij dus de voor de volledige boot betalen. Boe! Maar het snorkelen was wel weer echt leuk. Wel jammer dat we niet alleen tussen de prachtige vissen maar ook tussen massas papieren zakjes aan het zwemmen waren.

Daarna de ferry genomen naar Java. Toegekomen in Banyuwangi, stonden we daar dan. Onze Lonely Plantet van Zuid-Oost-Azie liet ons in de steek, en we wisten niet goe waar we naar toe moesten om een trip naar de Ijen vulkaan te boeken en waar we een hotel moesten scoren. Waren dus afhankelijk van de goodwill van de Indonesiers (of de gelddrang). Uiteindelijk dan maar een tour geboekt bij de enigste mens die engels kon (natuurlijk wel veel te veel betaald) en die leidde ons ook naar een goedkoop hotel. Da was t mottigste da we al gezien hadden: vuile muren, donker, en een frans wc en Indonesische douche ( bestaande uit: bak met water, kraantje en emmer). Op de koop toe is t in Java een uur vroeger dan in Bali (7 uur later dan in Belgie), met als gevolg dat t al om 17u30 donker is!
De excursie naar de Ijen vulkaan was wel echt de moeite. Moesten eerst de berg naar boven wandelen en dan afdalen naar t zwavelmeer. Na 1 minuut aan da meer was ik alweer naar boven aan het klimmen: de zwavelwalmen stonken niet alleen, ze pakten vooral op mn adem! t Was nog erger dan in de mijnen in Bolivie!

Na de excursie 5uur op de public bus gezeten naar Probolinggo. t Was weer een avontuur, bij de locals! Zaten met 5 man op een rij ipv 4. Lekker tegen mekaar zitten dus en zweten! En om de haverklap komen er muzikanten of verkopers of geldinners van de moskee langs! Heel gezellig! In Probolinggo aangekomen opnieuw in een Indonesisch hotel geslapen. Niet zo gezellig
De volgende dag de minibus naar de Bromo vulkaan genomen, en naar de vulkaan gewandeld: wat een uitzicht!

Daarna wat gerelaxt, maar aangezien we in de bergen zaten was t toch niet zo warm. Hebben t ons beklaagd da we voor de goedkopere kamer zonder warm water gekozen hadden!

Gisteren om 3u opgestaan om naar een viewpoint op een berg (Penjankan) te wandelen en zo de zonsopgang te zien en het uitzicht op de Bromo en de andere vulkanen. Zijn daar wel wat verdwaald in den donkeren in het bos, da was niet verwonderlijk aangezien t pad absoluut niet aangeduid was! Ik probeerde niet te denken aan The Blair Witch Project. Uiteindelijk toch het viewpoint bereikt, maar wel geen volledig zicht gehad op de vulkanen, ze zaten in de mist, enkel de toppen kwamen boven. Gelukkig was de zonsopgang wel de moeite.
Na de ochtendwandeling en ontbijt, om 9u een buske genomen terug naar Probolinggo, en vandaar op een ander buske waar we van 11u tot 2130 u ingezeten hebben. Boring! Waren enkele uurkes later dan voorzien in Yogyakarta, waar we gisterenavond dan ingecheckt zijn in een goed hotel, met normale wc en doucke maar nog altijd met koud water.
Vandaag is t luilekkerdag. Hebben da wel verdiend na al da tjolen.
Gisteren heeft t massas geregend. Vandaag is t bewolkt, maar t is dan gelukkig niet zo warm.

Morgen gaan we waarschijnlijk naar de Prambanan tempel, waar we hopelijk het Ramayan ballet zullen zien.

Alles dus in orde hier.
Hebben nog altijd de fotos niet op de blog kunnen zetten omda de pcs en internet niet meewerken. Desnoods is t voor in Hongkong.

Vele groetjes, Nele

Tuesday, April 15, 2008

Ubud, Gili Air, Amed en Lovina

Hallo
Hier zijn we nog eens. t Is een tijdje geleden maar dat komt door de supertrage internetverbindingen hier. Hier volgt het verslag van de voorbije week.

* Ubud:
Tof stadje, waar we massas aapjes gezien hebben in het Monkey Forest. De dag nadien op excursie geweest en verschillende tempels gaan bezoeken, evenals prachtige natuur (moeilijk te geloven na Kuta) gezien, zoals de Batur vulkaan met meer en de rijstvelden met palmies en bergen op de achtergrond.

* Gili Air (eilandje voor Lombok):
Supercool! Geen auto of scooter te zien! Enkel paard met kar of fiets op de zandweggetjes. Chillen dus. Hier ook onze 4-daagse duikcursus afgewerkt. Dit bracht wel enkele avondjes blokken met zich mee, lastig op zo n tropisch eiland! Dit werd echter ruimschoots gecompenseerd door de praktijk: prachtige onderwaterwereld! Ook genoten van het goeie weer (geen regen meer gezien sinds Ubud), verse vruchtendrankjes, lekker eten, cocktails drinken tijdens de zonsondergang... Een echte aanrader, Gili Air!

* Amed:
Speciaal naar Amed geweest om te duiken (jaja, we zijn al echte freaks). In het naburige dorp ligt een Amerikaans scheepswrak vlak bij de kust, en hebben daar 2 keer gedoken, echt prachtig wat we daar allemaal gezien hebben! Het spectaculairste was een gemene barracuda in het wrak, op 1 meter van ons!
Zaten in een mooi hotelletje en vlak voor de deur lag de zee, met een prachtig koraalrif! Konden we lezen in de ligzetel en gaan snorkelen lekker afwisselen. Niet mis!
Zijn gisteren ook nog met prive-vervoer naar de Moedertempel van Bali geweest, de Besakih, die aan de voet van de vulkaan Agung ligt. Jammer genoeg zat de berg wel in de wolken.

* Lovina:
Net aangekomen. Morgen vertrekken we naar het westen, waar we eerst op het eiland Menjangan zullen snorkelen en daarna doorreizen naar Java.

Trouwens, de 30e april vliegen we al naar Hong Kong. Iberia kon/wilde onze data niet verzetten, maar Joker heeft dit wel gedaan! Kunnen we dus voor ons visum verloopt het land verlaten.

Tot de volgende!
Jullie 2 levensgenieters

Friday, April 4, 2008

Indonesie, Bali

Hallo
Woensdagavond goed toegekomen in Bali. Werden met een taxi door de drukke straten van Kuta naar ons hotel gebracht en t was wel wat aanpassen: zo druk! Overal scooterkes, winkeltjes, mensen. Maar ons hotel was wel in orde. Hadden da via internet geboekt, en t was redelijk duur naar Indonesische normen (15 euro voor een dubbel) maar t was dan ook superchique. Zijn da niet gewend! Vandaag dan wel verhuisd naar iets goedkopers, maar de dubbel heeft nog altijd airco, gratis ontbijt en er is een pool, dus we kunnen niet klagen.

Gisteren toen we op t strand lagen onmiddellijk de plaatselijke economie gestimuleerd. Er komen altijd vrouwen langs om manicures, pedicures en massages te geven, en voor nog geen 10 euro heb ik da allemaal gekregen! Bijgevolg heb ik nu de schattigste voetjes ooit: heb zelfs bloemetjes op mn nagels: wat een unicum! Hadden eigenlijk nog meer kunnen afdingen maar we zijn daar echt slecht in. Als iets belachelijk weinig geld kost, dan kun je toch niet nog minder vragen?

Vandaag wilden we dan voor de eerste keer in ons leven surfen. Les genomen en we deden da niet slecht! Jan was een natuurtalent (hij heeft 5 minuten les gekregen en mocht dan op zn eentje proberen) en ik vond mezelf ook geweldig, maar mn leraar toch niet. Blijkbaar ben ik zodanig slecht in met de armen peddelen dat hij me altijd moest duwen! Maar ik heb toch massas keren kunnen rechtstaan dus we zijn alle2 gelukkig.

Het is hier echt superwarm, airco is echt een must, maar momenteel zitten we nog in t regenseizoen, en voor de moment is t dus aan t gieten.
Supermarkten hebben ze hier niet, enkel kleine winkeltjes. Bijgevolg moeten we 3 keer per dag gaan eten! Maar da is supergoedkoop. Met ons budget van 25euro per persoon per dag zullen we hier zonder probleem toekomen.
Ons enigste probleem voor de moment is da we hier 32 dagen zullen zijn terwijl we maar een visum hebben voor 30 dagen. Willen onze vlucht verzetten, maar Iberia is ons were serieus aan het boycotten en waarschijnlijk zullen we de 20$ per dag p.p. boete moeten betalen. Saai, maar veel kunnen we der niet aan doen.

De eerste dagen waren we hier wat onwennig, maar ondertussen zijn we al geacclimatiseerd en we zijn vooral superenthousiast da alles hier spotgoedkoop is! We zijn wel nieuwsgierig naar de natuur van Indonesie, want meer dan superdruk verkeer, winkeltjes, restaurants en het strand hebben we nog niet gezien.

We houden jullie op de hoogte!
Vele groetjes, Nele

Tuesday, April 1, 2008

Darwin en Litchfield

hello,

Eergisteren toegekomen in het superhete en vochtige (ondanks bijna einde regenseizoen) Darwin. Na onze eerste avondwandeling hadden we het al begrepen, hier valt absoluut niks te beleven. Gelukkig hadden we gisteren een prachtige excursie naar Litchfield park! Voor we in het park toekwamen nog gestopt om naar de fabulous jumping crockodiles te kijken op de adelaide river. Ze varen dan met een bootje op de rivier en voederen de crocs. Voederen is een groot woord, ze bengelen wat vlees een metertje boven het water zodat de crocs moeten springen: cool om te zien! Daar ook nog even met de slangen mogen spelen, zie foto's.
In het park eerst wat termietenheuvels gaan bekijken, echt ongelofelijk hoe groot die zijn, again, zie foto's. En dan wast tijd om te chillen. Litchfield is vooral bekend om zn watervallen, en we zijn op 2 verschillende plaatsen gaan zwemmen naast de watervallen, echt zalig! Hadden dan ook chance met t weer, t was echt een prachtige dag.

s Avonds konden we in een bar gratis gaan eten en t was dan nog onze ideale laatste-avond-in-Australie-maaltijd: frietjes met vlees (vegetarische burger voor mij) en sla! t Was niet te geloven maar een kan bier (1140ml) kostte slechts 7$ oftewel 4euro! Eindelijk konden we eens goedkoop bier drinken en onze laatste avond vieren. En dat hebben we dan ook gedaan. Er waren allerlei spelletjes, waar wij aan meededen en natuurlijk wonnen en bijgevolg gratis bier scoorden! Ik (Nele) moest meedoen aan een danswedstrijd (nee t was niet vrijwillig, ze hadden tombolabonnentjes uitgedeeld en de winnende nummers moesten dus dansen) en had het geluk (hm) om op hadrcore techno te moeten dansen! Heel alleen terwijl dat de hele bar zat te kijken... En ik haat techno. Maar heb t blijkbaar niet slecht gedaan want werd 2e en kon natuurlijk niet tippen aan een mannelijke stripper stijl 'you can leave your hat on'. Vond t niet erg want hij won een trip naar Ayers Rock (konden we toch niet naar toe aangezien we vandaag naar Indonesie vliegen) en ik won bier!
Jan heeft dan nog met 3 Duitse meisjes de uitbeeldwedstrijd gewonnen zodat er nog meer gratis bier vloeide. Voor de wedstrijd 'langste kledinglijn maken' hebben wel de handdoek in de ring moeten werpen want we waren met 3 meisjes en konden dus zo goed als niks uittrekken, in tegenstelling tot de jongens die daar in hun boxershort stonden. Maar wederom kregen we gratis bier, voor de moeite! Niet te geloven. Na de spelletjes is iedereen dan op de tafels gaan dansen en daar waren we ook nog enkele uurtjes zoet mee. Ja, ons Jantje was in form! Heb hem nog niet veel zo zien shaken!

Straks naar Bali. Spannend

toedeloe