Friday, November 30, 2007

Punta del Diablo, Punta del Este en Buenos Aires

Hallo!
Zijn weer een tijdje niet op internet geraakt. Een korte update van de voorbije week:

* Punta del Diablo
Das echt een heel mooi vissersdorpje bij de zee (in het oosten van Uruguay). Een echte aanrader! t Was enorm rustig, want t hoogseizoen begint pas half december. Bijgevolg was er slechts 1 restaurant en 1 bar open, maar das genoeg! Toen we uit de bus stapten, zagen we dat er een huisje te huur stond en voor 10 euro de nacht konden we daar slapen. Hadden een keuken, badkamer en 6 bedden voor ons alleen! En ook kabeltv en daar hebben we goe van geprofiteerd, altijd gezellig, een filmpje zien.
De eerste avond zijn we daar niet toe gekomen. Zaten op t terras van de enige bar, en bij een bende toeristen verzeild geraakt, en t was echt gezellig.
Zaterdag en zondag wat rondgewandeld en genoten van het zonnetje en de zee. Zondag ook ne keer in actie geschoten. Na al da leegaarden, was t tijd voor wat actie: gaan lopen op t strand en de duinen, en t was behoorlijk lastig kan ik zeggen! Maar er zat een zeehond op t strand en da maakte het weer iets aangenamer!

* Punta del Este
Maandag hadden we afgesproken met Joke (een vriendin van de kine die elk jaar naar Uruguay komt met haar ouders omdat ze daar een buitenverblijf hebben). Na een kleine 3 maanden zagen we eindelijk terug wa bekenden!
3 dagen bij Joke en haar ma en nog een vriendin, Elke, gelogeerd. En we hebben ervan genoten! Een prachtige villa met een megazicht en een zalig zwembad, en een stralend zonnetje, wat moet een mens nog meer hebben? (zie fotos!) Lekker eten en drinken, en da was er ook!!!
De dagen vlogen dus voorbij.

* Buenos Aires
Gisteren (donderdag) zijn we dan uit de luxe vertrokken en kon het tjolen terug beginnen. Tegen 17uur waren we in Buenos Aires, waar we s avonds nen date hadden met mijn mama! Mijn ma is 3 weken met een groep op reis in Argentinie, en ze begonnen dus in Buenos Aires.
Mee gaan eten met de groep, en vandaag de hele dag samen met ma rondgewandeld in San Telmo en La Boca. Heel gezellig. Maar ondertussen alweer afscheid moeten nemen. Morgen vertrekt ma naar Bariloche, en wij blijven hier nog enkele dagen. We moeten nog een plan maken voor de komende maand. t Enige dat zeker is, is da we op 5 januari ne vlucht hebben van t zuiden van Chili naar Santiago.
Vanavond hebben we afgesproken met een ex-voebtbal-collega van Jan, Kristof, die hier in Buenos Aires woont. Je ziet: t is een hele drukke sociale week!

Hasta luego!
Nele

Thursday, November 22, 2007

Montevideo en Colonia del Sacramento

Maandag dus in Montevideo, Uruguay aangekomen. En YES, t is hier goe weer!!! Eindelijk! Nee, in Brazilie hebben we echt veel te veel regen gezien. Maandag wast hier 34graden, Jan heeft speciaal een fotootje getrokken van een thermometer om jullie te laten meegenieten!!!!!! Kunnen dus niet klagen. Na 1030u konden we dus inchecken in t 2-sterren hotel. Hebben dan een dutje gedaan van 3uur, das wel nodig na al da tjolen, en dan naar de verschillende beaches gewandeld. De nationale sport in Brazilie en Uruguay is blijkbaar snelwandelen, dus in t terugkeren hebben we dan ook 4km gesnelwandeld. Denken da we meer dan 20km gewandeld hebben in t totaal maandag. t Was tijd voor wa sporten na al da buszitten. s avonds dan gaan eten en nog eentjen gaan drinken. Alhoewel, t was meer dan 1. Ze hebben hier iets da noemt 'Medio y medio' en da is schuimwijn gemengd met witte wijn. Ik bestelde da dus gisteren, krijg ik een fles van 75cl voor mijn neus! En da is geen 5% gelijk mijne cider, maar 10,5%!!! Jan heeft zich ondertussen bezig gehouden met een liter bier uitdrinken (t is veel goedkoper om 1 literfles te bestellen dan afzonderlijke pinten). Ge had ons moeten zien zitten: elk met onze fles voor ons neus! Funny! En dan naar t hotel wandelen en een dutje doen. Dinsdagmorgen opgestaan met zeer in t hoofd. Typisch. S middags op t strand gelegen. T was iets minder warm:24graden, maar ideaal om niet omver te vallen van de warmte.
Woensadagmorgen dan busje genomen naar plaatsje genaamd: Colonia del Sacramento, leuk rustig dorpje met mooie kasseistraatjes en tal van terrasjes en restaurants met zicht op de rivier met Buenos Aires aan de overkant. Eigenlijk moeten we hier binnen een weekje de ferry nemen, maar dan zullen we geen tijd hebben om het dorpje te bezoeken en het is echt wel de moeite waard. Vandaar onze omweg naar hier, wat is 2,5 uur rijden als je busritten van 18 uur gewend bent? Hier vooral genieten van het mooie uitzicht, leuke terrasjes en het prachtige weer. Vrijdag (morgen) vertrekken we naar Punta del Diabolo (andere uiterste van Uruguay).
Tot binnenkort
Nele en Jan

Monday, November 19, 2007

aankomst Uruguay

Donderdagmorgen vertrokken we uit Ilha Grande. Er was een massale toestroming van Brazilianen op het eiland, want er was blijkbaar een nationale feestdag en alle hotels waren volgeboekt. We vonden het niet erg te vertrekken, want het begon weeral te regenen.
Het heeft tot vrijdag 12uur geduurd tegen da we op onze bestemming, Florianopolis, waren. Hebben daar welgeteld 1 ferry en 6 bussen voor moeten nemen. Reizen is altijd een beetje tjolen. Met dat het weer ook in Florianopolis gene vetten was (bewolkt), beslist om maar 2 nachten te blijven en zondagmorgen verder te reizen. Nog eens ons tentje bovengehaald. Bleek dat we echt geen topmateriaal gekocht hebben, want out of the blue brak een van de stokken van het geraamte! Gelukkig heeft Jan da voorlopig kunnen oplossen met wa plakband. En gelukkig is ons tentje waterbestendig want vanaf 's avonds is t beginnen regenen en ook de volgende dag heel de dag nat. Eens naar een strandje gewandeld, maar daar is natuurlijk niet veel aan als 't slecht weer is. Hebben ons vooral bezig gehouden met wa lezen in ons tentje, en 's avonds zijn we dan goed gaan eten. Voor 7€ konden we zoveel eten als we wilden en 't beste van al was da je kon kiezen uit massa's verschillende soorten pizza's, waaronder chocoladepizza (zowel wit als bruin)!!! Het klinkt misschien raar, maar de chocoladepizza's waren echt verrukkelijk en we hebben ons buikje dan ook helemaal rond gegeten.
Gisteren vertrok de bus richting Uruguay, Montevideo, om 10 uur, en hadden gelukkig in de droogte ons tentje kunnen opkramen. Deze morgen om 5uur gearriveerd, wat in de busterminal blijven hangen en dan de taxi naar een hotel genomen, maar kunnen maar inchecken om 10 uur. Een ochtendwandeling gemaakt in Montevideo-city, en nu bezig met de foto's op de blog te zetten.
Blijven 10 dagen in Uruguay, daarna is Argentinië aan de beurt.
Voorlopig ziet het weer er trouwens goed uit. Blauwe lucht en zon. Dat hebben we niet veel gezien in Brazilië.

Vele groetjes, Nele

P.S. Moest er iemand het e-mailadres hebben van Kristof Vanrobaeys in Argentinië, laat maar komen!

Wednesday, November 14, 2007

Tijdje weggeweest

Hallo,

Een tijdje niet op onze blog geraakt, dus zal ik jullie nu in snel tempo proberen up te daten van de recenste gebeurtenissen.
We zijn dus veel langer dan gepland blijven plakken in Rio. Dit had eigenlijk 2 oorzaken, de eerste: het slechte (minder goede ) weer, waardoor we de obligatoire bezoekjes aan de cristo en de sugar loaf niet konden doen en het beter vertoeven is in een grootstad, dan op een strand. De tweede reden, t was daar wel geestig. Vanaf woensdag zonnig weer.
Wat hebben we nog allemaal uitgespookt in Rio: Cristo beklommen op woensdag, te voet omhoog, niemand die het ons nadeed, we vernamen dan ook maar achteraf dat we tussen 2 favella´s door aan het wandelen waren, geen goed idee naar het schijnt, maar wij hebben toch maar een mooie wandeling gemaakt door de jungle van Rio stad (met beestjes: apen, slangen en grote hagedissen). Verder nog beetje rondgelopen in de verschillende stadsdelen om een beter idee te krijgen van de verscheidenheid van Rio. Natuurlijk ook op het strand gelegen (Ipanema en Copacabana), toevallig in de gay section terechtgekomen, Nele content met alle mooie mannen lijven, ik kwam iets minder aan mijn trekken...
De vlaamse zaak is momenteel een hot item in de wereld, op Copacabana 3 Vlaamse leeuwen zien wapperen, de Brazilianen denken blijkbaar dat Vlaanderen een biermerk is...
Twee kwartfinales ( Portugal- Mexico en Spanje- Brasil)van het WK beachsoccer meegepikt op het strand van Copacabana, echt een leuke sport, veel attractiever dan gewoon voetbal en zeer leuke sfeer naast het veld met allemaal voetbalgekke Brazilianen. Op vrijdag de streetparty in Lapa nog eens meegepikt, eigenlijk een kleine versie van de Gentse feesten... We zijn terecht gekomen in een club met allemaal afrikaanse mannen in hun blote bast, Nele alweer zeer te spreken over de lichamen... Zondagavond dan gaan kijken naar Flamengo (beste voetbalclub in Rio) in een uitverkocht Maracana (90 000 zotte Brazilianen), wel een beetje spannend of we zouden binnenraken want dodgy kaartjes gekocht op de zwarte markt... Onbeschrijfelijk welke sfeer daar hangt, iedereen staat daar letterlijk te dansen boven op zijn stoeltje terwijl ze een onuitputtelijk repertoire aan liedjes uit volle borst staan mee te schreeuwen, onvergetelijk...
Maandag vertrokken naar Ilha Grande, waar we in de gietende regen op zoek mochten naar een slaapplaats. Niet zo goed gekozen want terechtgekomen in het raarste guesthouse ooit. Uitgebaat door een aan alcoholverslaafde rasta en zijn junkie neefje die de ganse avond op zijn eentje bleef dansen alsof er een super feestje aan de gang was... S nachts dan niet kunnen slapen door 1 de muizen, 2 de kakkerlakken, 3 een schreeuwende junk die een bad trip had.
Dinsdag dus op zoek naar nieuw hostel, ondertussen was het weer gelukkig opgeklaard en hebben we nu reeds 2 dagen kunnen luieren op het strand... De Caipirinha´s vloeien hier rijkelijk, zeker nu we met onze Nederlandse vriendjes besloten hebben om ze zelf te brouwen. Zeer goedkoop, komt neer op 20 cent de cocktail... Ijs is eigenlijk het duurste ingredient.
Morgen vertrekken we alweer naar Florianopolis.
Voila in sneltempo bijgepraat, tot de volgende

Jeanke

Sunday, November 4, 2007

Rio de Janeiro

Hallo
Een goedkope vlucht hebben we niet gevonden, en voor de goedkoopste bus moesten we in Argentinie zijn. Dinsdag zijn we dan in de gietende regen opgestaan en mochten we ons tentje terug opbergen. (Eerste dag in Foz do Iguacu konden we ons verfrissen in t zwembad van t hotel omdat t zo warm was, 2e en 3e dag regen... t Regenseizoen is dan ook begonnen.) En dan met de bus richting Argentinie. Zijn vree vlot in Puerto Iguazu geraakt en er waren nog juist 2 plaatsen vrij op de bus naar Rio! En t was 20euro goedkoper dan in Brazilie! Om 13u vertrokken en om 1030u waren we in Rio de Janeiro. Vree goe geslapen in onze luxebus.
In Rio was t 34°. Eerst ons gaan inchecken in een heel tof hotel: El Misti Hotel, een van de goedkoopste hotels van Rio (10euro per persoon, in een slaapzaal). Daarna gingen we voor onze missie: de data van onze Round-the-world-tickets veranderen. Waren tegen 13uur in de luchthaven, bleek dan dat de mensen van Iberia maar tegen 18uur in de luchthaven zouden zijn... Weer miserie! Maar dan hebben we een klapje gedaan met een madameke van Lan Chile (met die maatschappij vliegen we ook) en die heeft dan al onze vluchten gratis en voor niks en heel vlot veranderd!!! Wat waren wij content! Da probleem eindelijk opgelost. Schrijf het maar in jullie agenda: op 13 augustus, om 1810uur landt onze vlucht in Brussel!!!
Gisterenavond hebben we dan een stapje gezet in Rio, vonden wel da we iets te vieren hadden. Op pad geweest met de receptioniste van het hotel en een Hollander, en t was wel in orde. k Kan je verzekeren: de cocktails zijn hier behoorlijk straf!
Vandaag hebben we een stadswandeling gemaakt en zijn ook naar Ipanema beach geweest, maar t weer zat niet mee. t Begon weer te regenen.
Hopelijk ist morgen wa goe, kunnen we de suikerbroodberg en de Kristos Redentor gaan beklimmen.
Tot de volgende! Toedeloe! Nele

Thursday, November 1, 2007

Pantanal en Foz d Iguazu

yep

Hier zijn we weer. Een tijdje verdwenen omdat we na onze treinreis naar Brazilie direct een tour in het Pantanal geboekt hebben. Onze treinreis is trouwens eens goed verlopen, we kregen zelfs een avondmaal en een ontbijt! Een klein foutje maar, we zijn een halte te vroeg afgestapt! We waren al druk aan het onderhandelen over een slaapplaats toen we plots in het snotje kregen dat de trein opnieuw zou vertrekken. Snel terug de trein op dus... lachen. Dezelfde mens van de vorige halte stond ons al terug op te wachten bij de nieuwe stop, zodat we met hem de grens overkonden, wat ons twee taxiritjes heeft uitgespaard... Bij hem (indianatours) een goede deal kunnen sluiten voor 4 nachten in het Pantanal, dus direct doorgereisd naar ginder.

Daar werden we gedropt op een prachtige locatie naast een rivier (nog meer muggen dus). Wel even aanpassen aan de vochtigheid en de temperatuur, meer dan 35.

De dag van aankomst nog beetje kunnen vissen op Piranha, op dezelfde plaats als waar we zwommen... de beestjes lusten blijkbaar geen mensen, toch niet als ze niet aan het bloeden zijn. De dag nadien boottochtje om de dieren (vogels, herten, capivara (het grootste knaagdier in de wereld), apen, leguanen,...) op de oever te spotten en een beetje te spelen met de kaaimannen. Een minuutje van waar we net 6 kaaimannen van op een halve meter mochten bewonderen stopt de boot en zegt de gids doodleuk dat we even kunnen zwemmen. Blijkbaar vallen die kaaimannen ook geen mensen aan... In de namiddag nog beetje op een paard zitten schudden en de dag zat erop.
De volgende dag stond er een jeepsafari op het programma om nog meer dieren ( wilde zwijntjes, reuzeotters, de blauwe papegaai,...) in hun natuurlijke habitat te bewonderen.
De voorlaatste dag nog beetje vissen, tuben en nachtexcursie om de ogen van de kaaimannen in het donker te zien flikkeren. Dinsdag dan tegen de middag vertrokken voor een reisje van een uur of 20....Tussendoor massa´s gezwommen in de rivier met het plaatselijke huisdier, een capivara (zie fotos). Hebben er echt een leuke tijd gehad en ons super geamuseerd.

Nu zijn we reeds sinds gisteren in Foz d Iguazu om de beroemde watervallen te bewonderen. Vandaag Braziliaanse zijde bezocht, echt de moeite. We hebben besloten om ons uitstapje naar de Argenteinse zijde te laten vallen en willen morgen doorreizen naar Rio. Nu op zoek naar een goedkope busreis (onmogelijk en 22u reizen) of een goedkope vlucht. Duimen kruisen maar.

Tot binnenkort

Jan

P.S. foto´s posten lukt hier nog niet