Sunday, November 4, 2007

Rio de Janeiro

Hallo
Een goedkope vlucht hebben we niet gevonden, en voor de goedkoopste bus moesten we in Argentinie zijn. Dinsdag zijn we dan in de gietende regen opgestaan en mochten we ons tentje terug opbergen. (Eerste dag in Foz do Iguacu konden we ons verfrissen in t zwembad van t hotel omdat t zo warm was, 2e en 3e dag regen... t Regenseizoen is dan ook begonnen.) En dan met de bus richting Argentinie. Zijn vree vlot in Puerto Iguazu geraakt en er waren nog juist 2 plaatsen vrij op de bus naar Rio! En t was 20euro goedkoper dan in Brazilie! Om 13u vertrokken en om 1030u waren we in Rio de Janeiro. Vree goe geslapen in onze luxebus.
In Rio was t 34°. Eerst ons gaan inchecken in een heel tof hotel: El Misti Hotel, een van de goedkoopste hotels van Rio (10euro per persoon, in een slaapzaal). Daarna gingen we voor onze missie: de data van onze Round-the-world-tickets veranderen. Waren tegen 13uur in de luchthaven, bleek dan dat de mensen van Iberia maar tegen 18uur in de luchthaven zouden zijn... Weer miserie! Maar dan hebben we een klapje gedaan met een madameke van Lan Chile (met die maatschappij vliegen we ook) en die heeft dan al onze vluchten gratis en voor niks en heel vlot veranderd!!! Wat waren wij content! Da probleem eindelijk opgelost. Schrijf het maar in jullie agenda: op 13 augustus, om 1810uur landt onze vlucht in Brussel!!!
Gisterenavond hebben we dan een stapje gezet in Rio, vonden wel da we iets te vieren hadden. Op pad geweest met de receptioniste van het hotel en een Hollander, en t was wel in orde. k Kan je verzekeren: de cocktails zijn hier behoorlijk straf!
Vandaag hebben we een stadswandeling gemaakt en zijn ook naar Ipanema beach geweest, maar t weer zat niet mee. t Begon weer te regenen.
Hopelijk ist morgen wa goe, kunnen we de suikerbroodberg en de Kristos Redentor gaan beklimmen.
Tot de volgende! Toedeloe! Nele

No comments: