Thursday, November 1, 2007

Pantanal en Foz d Iguazu

yep

Hier zijn we weer. Een tijdje verdwenen omdat we na onze treinreis naar Brazilie direct een tour in het Pantanal geboekt hebben. Onze treinreis is trouwens eens goed verlopen, we kregen zelfs een avondmaal en een ontbijt! Een klein foutje maar, we zijn een halte te vroeg afgestapt! We waren al druk aan het onderhandelen over een slaapplaats toen we plots in het snotje kregen dat de trein opnieuw zou vertrekken. Snel terug de trein op dus... lachen. Dezelfde mens van de vorige halte stond ons al terug op te wachten bij de nieuwe stop, zodat we met hem de grens overkonden, wat ons twee taxiritjes heeft uitgespaard... Bij hem (indianatours) een goede deal kunnen sluiten voor 4 nachten in het Pantanal, dus direct doorgereisd naar ginder.

Daar werden we gedropt op een prachtige locatie naast een rivier (nog meer muggen dus). Wel even aanpassen aan de vochtigheid en de temperatuur, meer dan 35.

De dag van aankomst nog beetje kunnen vissen op Piranha, op dezelfde plaats als waar we zwommen... de beestjes lusten blijkbaar geen mensen, toch niet als ze niet aan het bloeden zijn. De dag nadien boottochtje om de dieren (vogels, herten, capivara (het grootste knaagdier in de wereld), apen, leguanen,...) op de oever te spotten en een beetje te spelen met de kaaimannen. Een minuutje van waar we net 6 kaaimannen van op een halve meter mochten bewonderen stopt de boot en zegt de gids doodleuk dat we even kunnen zwemmen. Blijkbaar vallen die kaaimannen ook geen mensen aan... In de namiddag nog beetje op een paard zitten schudden en de dag zat erop.
De volgende dag stond er een jeepsafari op het programma om nog meer dieren ( wilde zwijntjes, reuzeotters, de blauwe papegaai,...) in hun natuurlijke habitat te bewonderen.
De voorlaatste dag nog beetje vissen, tuben en nachtexcursie om de ogen van de kaaimannen in het donker te zien flikkeren. Dinsdag dan tegen de middag vertrokken voor een reisje van een uur of 20....Tussendoor massa´s gezwommen in de rivier met het plaatselijke huisdier, een capivara (zie fotos). Hebben er echt een leuke tijd gehad en ons super geamuseerd.

Nu zijn we reeds sinds gisteren in Foz d Iguazu om de beroemde watervallen te bewonderen. Vandaag Braziliaanse zijde bezocht, echt de moeite. We hebben besloten om ons uitstapje naar de Argenteinse zijde te laten vallen en willen morgen doorreizen naar Rio. Nu op zoek naar een goedkope busreis (onmogelijk en 22u reizen) of een goedkope vlucht. Duimen kruisen maar.

Tot binnenkort

Jan

P.S. foto´s posten lukt hier nog niet


No comments: